ОПШТА БОЛНИЦА ЛОЗНИЦА – Увек може боље

ОПШТА БОЛНИЦА ЛОЗНИЦА – Увек може боље

kovacevic

После четири месеца контроле у Општој болници специјални заступник Министарства здравља није у потпуности задовољан сарадњом лекара у овој установи и односом запослених према пацијентима

Лош однос особља и пацијената, лоше вођење документације и слаба организација рада,  биле су главне замерке др Душана Јовановића, специјалног заступника Министарства здравља, запосленима у Општој болници у Лозници када је 14. октобра прошле године  дошао у контролу рада ове установе. После  четири месеца још увек није сасвим задовољан стањем у овој установи. Према речима др Зорана Ковачевића, в.д. директора Опште болнице, др Јовановић је Општој болници поставио високе стандарде и тражи да буде најбоља у Србији.

– По мишљењу др Јовановића наша болница је стручно оспособљена тако да у њој може да решава највећи број случајева а за оне теже на располагању су консултанти из терцијарних установа и он је, заправо, спона измађу тих установа и болнице. Задовољан је како се води документација, али сматра да увек може боље и да се стандарди лечења могу повећати на чему свакодневно радимо. Он тражи од нас да се сарадња између лекара и односа запослених према пацијентима подигне на виши ниво. Дакле, сарадња је добра, али увек може боље – каже за ЛН др Ковачевић.

Последњих месеци уведен је нови систем рада, свако јутро директор и његови помоћници, начелници и сви дежурни лекари од протеклог дана разговарају о сваком пацијенту посебно и о оперативном програму који ће се спроводити у току дана у болници.

– Болница је динамична организација у којој неминовно има нових дешавања и могу да се десе и неки нежељени исходи. Зато смо моји сарадници и ја увек отворени за све примедбе и сугестије грађана – истиче др Ковачевић.

Поводом недавног смртног случаја који се догодио на Одељењу ортопедији Опште болнице, др Зоран Ковачевић каже да је оформио унутрашњи стручни надзор који је у току.

– Испитаће се детаљи како је дошло до пада пацијенткиње која је, иначе, била на болничком лечењу на грудном одељењу приликом којег је сломила кук после чега је упућена на Одељење ортопедије где је преминула. Резултати стручног надзора знаће се за пар дана – изјавио је др Ковачевић.

В. Мићић

Категорије
Подели чланак

Коментари

Wordpress (0)
Disqus ( )