БОКС: РЕГИОНАЛНА ЛИГА ВРАЋА НАДУ – Биће доброг бокса

БОКС: РЕГИОНАЛНА ЛИГА ВРАЋА НАДУ – Биће доброг бокса

boks markovic

Још месец дана остало је до дуго очекиваног старта Регионалне лиге у боксу. На недавном састанку Управног одбора у Загребу прецизирани су неки детаљи, а промоција лиге уследиће 20. фебруара у Новом Саду када ће бити одржан нови састанак Управног одбора.

Главни заговорници покретања овог  такмичења били су Александар Рисимић, председник и Милан Марковић, спортски директор БК Лозница.

– Бокс је у земљама бивше Југославије већ годинама у великој кризи. Нешто боља ситуација је у Хрватској, али и ту није онако како  је било пре две-три деценије. Морали смо нешто да покушамо како бисмо ову “племениту вештину” вратили на место које јој је некада припадало. Успели смо да покренемо екипно Првенство Србије у коме је наш клуб био доминантан и заслужено освојио титулу. Следећи корак био је Регионална лига и тај део посла успешно је завршен тако да са нестрпљењем очекујемо старт. Клубови су се сами организовали, а боксерски савези Србије, Хрватске, Републике Српске и Македоније дали су своју сагласност. Ове године такмичиће се седам екипа, а надам се  да ће се догодине укључити и екипе из Словеније и Црне Горе. Наша жеља је да лигу чини десет клубова и верујем да ће тако и бити у годинама које долазе. Не сумњам да ће ово такмичење заживети. Желимо да подигнемо квалитет бокса и да Регионална лига постане једна од најбољих у Европи. Уверен сам да ће спортске хале опет бити пуне љубитеља бокса – каже Марковић.

Лозница у овом такмичењу има велике амбиције. Управа клуба ништа не препушта случају  и полако формира екипу кадру да се упусти у борбу за прво место. Правила Регионалне лиге дозвољавају да се у екипи ангажују три странца и то ће сигурно сви искористити како би што јачи ушли у такмичење.

Прво коло на програму је 4. марта. Лозница је слободна, а у преосталим мечевима састаће се: Лазаревац – Радник (Бијељина), Пинк Пантер (Штип) – Војводина Спартак и Сесвете (Загреб) – Славија (Бањалука).

У другом колу Лозница ће угостити Славију из Бањалуке. Очекује се прави спектакл на рингу. У клубу су уверени у стартну победу уз подршку верних навијача. Очекују да хала “Лагатор” буде испуњена љубитељима бокса.

В. Ст.

Категорије
Подели чланак

Коментари

Wordpress (0)
Disqus ( )