ПРВОГ ДАНА 2017. – Прве бебе близанци

ПРВОГ ДАНА 2017. – Прве бебе близанци

Gradonaccelnik u porodilisstu

Првога дана 2017. у лозничком породилишту на прве бебе чекало се до скоро 19 сати, а тада су стигли близанци. У 18:36, односно минут после, рођен је дечак тежак 2.800 грама и дуг 47 сантиметара  и девојчица  од 2.950 грама и 50 сантиметра. Истога дана у 23:55 рођена је још једна девојчица у породилишту Опште болнице Лозница где је прошле године на свет дошло 1.030 новорођенчади.

Последњег дана 2016. градоначелник Видоје Петровић посетио је Дечје одељење и породилиште у лозничкој болници. Он је мајкама и деци поручио да “бисмо  сви желели да их буде што више” и да су их посетили управо због тога да им укажу пажњу и охрабре да смелије склапају бракове и планирају породицу.

–  Оно што би нас посебно радовало јесте да се одлуче на више деце у будућности и град у тој области издваја значајна финансијска средства. Желим мајкама добро здравље, а деци да у миру и срећи одрастају, да им живот буде безбрижан, а на нама је обавеза да градимо такав амбијент у којем ће се деца рађати, у којем ћемо се радовати њима и у којем ће нас из дана у дан бити све више и више – рекао је градоначелник и поделио тридесет пакетића, по петнаест на Дечјем одељењу и у породилишту.

Лозничани девету годину узастопно нису имали заједнички дочек на отвореном па су најлуђу ноћ провели у својим домовима или неком од бројних угоститељских локала у граду и околини, који су углавном били пуни, па се певало и играло на све стране. Новогодишња ноћ и први дан јануара су мирно прошли, полиција и ватрогасци нису имали посла, ако се не рачуна једно гашење контејнера. У поноћ је 2017. сачекана громогласно, канонада петарди трајала је дуже од десет минута, праштало је на све стране од топовских удара и сличне “артиљерије”, а све су улепшали бројни ватромети у приватној режији.

Т.М.С

Категорије
Подели чланак

Коментари

Wordpress (0)
Disqus ( )