КУПОВИНА У ПОСЛЕДЊИ ЧАС – Година прошла, цене остале

КУПОВИНА У ПОСЛЕДЊИ ЧАС – Година прошла, цене остале

 

novogodisnji-ukrasi-1Прохујала година за трен ока и припреме за дочек нове ушле су у завршницу. Сви су у гужви па се могло десити да се заборави нека од ситница које доприносе свечаном расположењу, али зато су ту улични продавци који раде и данас, а и сутра ће радити. Куповина “у последњи час” неће испразнити новчанике ништа више него да је обављена на време, али може да подстакне непотребну нервозу.

Јелка је готово неизоставни детаљ у новогодишњој ноћи, а мале пластичне могу се пазарити за двестотинак, тристотинак динара док цена великих расте сразмерно њиховој висини па може нагурати до једне новчанице са сликом Слободана Јовановића, али и дупло скупљих. Код Вуковог споменика могуће је купити и јелке са бусеном, ако волите да вам иглице падају по поду и ако се надате да ће се примити када је засадите, а цене им се крећу као и лане од хиљаду и по до хиљаду и седамсто, осамсто динара. До пре неколико дана могле су се за нешто мање од 1.500 купити и исечене природне јелке, што је прилично мучан призор за новогодишње славље. За те паре свакако се може набавити пристојна вештачка јелка и послати порука да шуме треба чувати.

Кад се дрво зазелени у соби, треба га и окитити. Украса има разних величина, а и цена им је разноврсна, од десет динара за најсићушније, понегде су и 20, па преко 30, 50 до сто. Лампиони лепо светлуцају, а најјефтинији стају 150 динара док они раскошнији, дужи и занимљивији достижу и до 500, али користе лед сијалице.

Поред свега овога, могуће је потрошити новац и на још читав низ сасвим непотребних ствари, али празнични дух кад поседне људе, уме да похара новчанике, а после нема кајања. Једном се живи.

Н. Т.

Категорије
Подели чланак

Коментари

Wordpress (0)
Disqus ( )