БОКС: МЕМОРИЈАЛНИ ТУРНИР “ДРАГАН МИЛУТИНОВИЋ МУТУЛА” – Млади одушевили

БОКС: МЕМОРИЈАЛНИ ТУРНИР “ДРАГАН МИЛУТИНОВИЋ МУТУЛА” – Млади одушевили

k-boks-1У сали ОШ “Вера Благојевић” у Бањи Ковиљачи прошле недеље је одржан први Меморијални турнир у боксу “Драган Милутиновић Мутула” у знак сећања на некадашњег тренера у БК Лозница и БК Вукови из Лознице. У добро попуњеној сали љубитељи бокса гледали су занимљиве борбе у аматерској и професионалној конкуренцији. Најмлађи такмичари су одушевили гледаоце бескомпромисном борбом, али и завидном техником. Одржано је десет аматерских и пет професионалних мечева, као и један ревијални меч у кик  боксу. У конкуренцији пионира Урош Милошевић (Вукови) савладао је Индира Врачића (Лозница), док је Растко Симић (Лозница) био бољи од Леонарда Јакупија (клуб Светомир Белић). Код јуниора Стеван Сјеклоћа (Будва) савладао је Ненада Јовановића (Словен, Рума), а Петар Лијешевић био је бољи од Петра Вучковића (Лозница). У конкуренцији младих Саша Суљић (Рокица, Лозница) победио је Давида Шупицу (Војводина, Нови Сад), а Павле Копривица (Марчета тим , Београд) савладао је Бојана Честића (Бијељина). Код сениора Никола Ристић (Лазаревац)  био је бољи од Милана Шојића (Банат, Зрењанин), Петар Марчић (Будва) је победио Стефана Панића (Вукови, Лозница), док је Иван Игњатовић (Вукови, Лозница) савладао Стефана Чоловића (Сербијан фајтер). Гледаоци су били у прилици да виде и меч у конкуренцији жена. Састале су се Јована Крстић (Наисус, Ниш) и Тамара Радуновић (Будва). Девојке су водиле жестоку борбу, а победа је на крају припала гошћи из Црне Горе.

У конкуренцији професионалаца Жељко Ковачевић је победио Немању Велицког, Немања Замфировић Николу Манасијевског, Слађан Драгишић Огњена Рауковића, а Петар Перић Негована Ристића. Најбоља борба била је између Марка Николића и Мила Николића, а победа је припала Марку.

У ревијалном мечу у кик боксу састали су се Миломир Петровић и Игор Мијаиловић из кик бокс тима Петровић из Лешнице. Борци се нису штедели, а борба је завршена без победника.

Мечеве су судили Милорад Глигић, Александар Вучићевић, Милош Даниловић, Лазар Ђуричић и Амела Мелеги. У професионалној конкуренцији правду на рингу делио је Сретен Јабучанин.

Жири у саставу Милинко Кузмановић, Милан Аћимовић, Милан Марковић и Стеван Поповић за најбољег борца прогласила је Ивана Игњатовића, најбољи техничар је Саша Суљић, а најбољи пар Панић – Марчић.

Организатор турнира био је БК Вукови из Лознице.

– Гледаоци су имали шта да виде. Било је неколико изузетних борби. Најмлађи такмичари показали су да је пред њима лепа боксерска будућност. Драго ми је што су на турниру учествовала три лозничка клуба, као и гости из Црне Горе, Руме, Зрењанина, Новог Сада, Београда. Надам се да ће турнир постати традиционалан – каже Александар Николић, председник и тренер БК Вукови.

В. Ст.

Категорије
Подели чланак

Коментари

Wordpress (0)
Disqus (0 )