ПРИ КРАЈУ ИСТРАГА СЛУЧАЈА РАДЕНКА НИКОДИНОВИЋА – Завршено саслушање, најављују вештачење

Основно јавно тужилаштво у Лозници завршило је у среду саслушање последњег сведока у случају Раденка Никодиновића (8) из Козјака, који је почетком октобра преминуо од сепсе после прелома руке. Како је потврђено из Тужилаштва, саслушан је лекар из Београда који је био један од консултаната током пружања здравствене помоћи дечаку после његовог збрињавања у Институту за мајку и дете, где је упућен из лозничке Опште болнице после насталих компликација.

Уколико не буде неких додатних радњи, захтев за стручно медицинско вештачење доказа могао би да буде послат већ почетком нове године, рекао нам је Зоран Несторовић, в. ф. јавног тужиоца. Адвокат Цветко Марић, бранилац оптуженог доктора Добривоја Бојанића, против кога је Министарство здравља поднело кривичну пријаву за неадекватно лечење, не очекује да ће се продужити истражни поступак, али сматра да је за обе стране неопходно да испоштују понуђен рок.

– У среду је саслушан професор са ВМА, који је консултован око неких медицинских поступака и он је дао опсежан исказ. Обе стране у поступку имају сада рок од десет дана да, евентуално, допуне доказни материјал или упуте захтев за саслушање додатних сведока. Пошто не очекујемо да ће се то десити, претпостављам да ће по истеку овог рока Тужилаштво упутити наредбу за мултидисциплинарно стручно вештачење – каже Марић.

Током истражног поступка, започетог у Тужилаштву 22. новембра, саслушано је више од тридесет медицинских радника, техничког особља и особа које су имале контакт са повређеним Раденком, који је преминуо 8. октобра у Београду.

С. Пајић

Категорије
Подели чланак

Коментари

Wordpress (0)
Disqus ( )