КАРАТЕ: СЛАВКА ПЕТРОВИЋ НАЈБОЉА НА БАЛКАНУ – Сања европску медаљу

КАРАТЕ: СЛАВКА ПЕТРОВИЋ НАЈБОЉА НА БАЛКАНУ – Сања европску медаљу

slavka-peetrovic

Година на измаку била је изузетно успешна за Славку Петровић, младу такмичарку КК Лозница. На готово свим турнирима на којима се појавила освајала је златне медаље у борбама. Недавно је по други пут освојила прво место на Балканском првенству.

– Презадовољна сам резултатима у овој години. Учествовала сам на бројним такмичењима, а издвојила бих међународни турнир у Ријеци, Првенство Србије у Београду и Балканско првенство у Сарајеву. Није било нимало лако постати првак Србије, а још теже је било одбранити титулу на Првенству Балкана. Конкуренција је била изузетно јака. У првом колу савладала са Хрватицу, у другом представницу БиХ, у полуфиналу сам била боља од још једне такмичарке из Хрватске, а у финалу сам победила Туркињу. Били су то тешки мечеви, али најважније је да сам успела. Притисак је био страховит, желела сам да одбраним титулу и то ме је веома оптерећивало. На крају све се добро завршило и пресрећна сам због тога – каже Петровићева.

Истиче да јој кате не леже, а да је прву борбу имала већ са осам година. Пронашла је себе у овом спорту и сигурно представља једну од најперспективнијих каратисткиња у Србији. Каже да нема опуштања после великог успеха и већ је почела припреме за Европско првенство у Бугарској од 13 до 17 фебруара наредне године.

– Тренирам у клубу три пута седмично, али и сваког дана у теретани и код куће. Желим да што спремније дочекам ово важно такмичење. Даћу све од себе да остварим добар резултат. Наравно, размишљам о медаљи, али нисам тиме оптерећена – поручује Славка.

Петровићева је данас отпутовала на Тару где ће заједно са осталим репрезентативкама Србије тренирати до 29. децембра. Припреме са репрезентацијом Србије очекују је и у јануару и фебруару, пред Европско првенство.

Славка истиче да јој је циљ да се 2020. године такмичи на Олимпијским играма у Токију.

В. Ст.

Категорије
Подели чланак

Коментари

Wordpress (0)
Disqus ( )