И ОВЕ ГОДИНЕ – Без заједничког дочека

И ОВЕ ГОДИНЕ – Без заједничког дочека

bez-doceka

Према информацијама из локалне самоуправе, у граду ни ове године, девете заредом, неће бити организованог новогодишњег дочека. Последњи пут Лозничани су заједно, уз ватромет и музику, дочекали 2008. на шеталишту испред Вуковог дома културе и отада се за дочек сналазе сами.

Лозница је уместо дочека две године заредом на паркингу иза Вуковог дома имала клизалиште на коме су током зимског распуста највише уживали школарци, али су трошкови били велики па више нема ни тога.  Лозничанима остаје да се припреме за опробану варијанту – “у кругу породице, крај малих екрана” и за трпезом коју су сами успели да припреме,  дочекају 2017. годину. Они који то могу да приуште, најлуђу ноћ могу провести у неком од лозничких кафића, ресторана и хотела који, најчешће уз неограничен број пића, нуде забаву. За тај излазак  треба издвојити од 700 па до нешто више од пет хиљада  динара.

Иначе, Лозница се ове године уклапа у све присутнији тренд, изузев Београда и још неких већих центара,  да не организује заједнички дочек на трговима. У све више места која су имала ту намеру грађани траже од локалних власти да одустану од скупих дочека Нове године и да новац, који би дали естрадним “звездама”, искористе за лечење болесне деце или у друге хуманитарне сврхе. Тако су се Пожежани одрекли новогодишњег славља како би био поправљен скенер у ужичкој болници, Суботичани ових дана потписују петицију да се новац намењен слављу уплати на рачун оболеле деце, а и Чачани траже да се откаже концерт Лепе Брене који, како се наводи, кошта два и по милиона динара и новац да у хуманитарне сврхе.

Т.М.С

Категорије
Подели чланак

Коментари

Wordpress (0)
Disqus ( )