ФК ЛОЗНИЦА” – Боље игре на пролеће

ФК ЛОЗНИЦА” – Боље игре на пролеће

loznica-prvi-tim-milanovic

Искусни стартег Мирослав Миле Милановић вратио се летос по десети пут у екипу Лознице. Тим је преузео у веома тешком моменту. Лозница је испала из Прве лиге, чак седмааест игража је напустило клуб, а и добар део управе је био на одласку. До почека сезоне у Српској лиги остало је било још само месец дана.

– Екипу сам преузео  13. јула, само четири недеље пре почетка првенства, али то није био највећи проблем. Остали смо практично без тима, на располагању сам имао само дванаест играча, а међу њима тројицу омладинаца. Циљ је био да консолидујемо клуб, најпре у играчком кадру. Управа је тек од 4. кола добила новог председника (Властимир Лукић) и од тада је, чини се, све некако кренуло набоље. Током такмижења поуњавали смо екипу. Неки играчи су заиграли од друго, неки од петог, а неки од седмог кола. На срећу успели смо да комплетирамо тим који је, када се све узме у обзир, солидно играо у јесењој полусезони – каже Милановић.

Лозница је први део сезоне завршила на шестом месту са 21 бодом што се може сматрати успехом. Милановић подсећа да се пре почетка првенства надали да могу освојити од 20 до 23 бода.

– Циљ је испуњен. Овај салдо је сасвим довољан да мирно уђемо у пролећни део првенства. Можда смо могли и који бод више да освојимо, али и овако је добро. У првих пет кола освојили смо само 4 бода, али касније је све кренуло како треба. Лига је јака и свако сваког може да победи. Одиграли смо неколико веома добрих мечева, али и два веома лоше – против Полета из Љубића и Јединства Путеви из Ужица. Али то је фудбал – и победе и порази су сатавни део игре. Уверен сам да сада имамо играчки кадар који може да се носи са осталим тимовима – истиче тренер Лознижана.

Првенство у Српској лиги биће настављено половином марта, а Лозница ће припреме почети између 20. и 25. јануара наредне године. Милановић верује да има довољно времена да се екипа добро припреми.

– У пролећном делу сезоне имамо нешто тежи распоред. Осам утакмица играмо у гостима, али верујем да ћемо остварити боље резултате јер је тим сада формиран, тако да се надам бољем старту. Верујем у ову екипу и сматрам да не треба доводити појачања по сваку цену, већ, ако се размишља да у наредној сезони покушамо да идемо на прво место, полако правимо селекцију младих, перспективних  играча из околних клубова који би могли да буду део тима – каже Милановић.

В. Ст.

Категорије
Подели чланак

Коментари

Wordpress (0)
Disqus ( )