БАЊА КОВИЉАЧА – У главној улици још километар асфалта

БАЊА КОВИЉАЧА – У главној улици још километар асфалта

uz-pomoc-drzave-novi-asfalt

Од уласка у Бању Ковиљачу, из правца Лознице, па до бензинске пумпе прошле седмице је започета, а ове  завршена реконструкција дела Улице маршала Тита у дужини од 1.100 и просечне ширине од седам метара. Ова деоница остала је неурађена раније када је главна улица сређивана пре неколико година и завршетком те деонице кроз ово туристичко место возачи више неће имати проблема са неравнинама и ударним рупама.

Према речима помоћника градоначелника Дејана Сталовића, вредност радова је нешто више од десет милиона динара, финансијер је ЈП “Путеви Србије”, а извођач ПЗП “Ваљево”.

– Ово је резултат  добре сарадње и заједничког наступа Специјалне болнице и руководства Града пред Владом Србије и предузећем ЈП “Путеви Србије”. Ово је последња деоница у Бањи Ковиљачи коју реконструишемо и сада су сви у бањи урађени, а у  току су и радови на потпуној реконструкцији коловоза од Бање Ковиљаче ка Малом Зворнику. Ово је финиш великог броја инфраструктурних радова, ове године смо имали одличну туристичку сезону која је плод свега што је урађено у претходном периоду и даје нам за право да очекујемо да наредних година буде још боља посета и попуњеност смештајних капацитета у Ковиљачи – рекао је он приликом обиласка завршних радова.

Директор Специјалне болнице за рехабилитацију др Александар Јокић оценио је да је  за ову установу, “која је највећи и најпосећенији рехабилитацини центар у Србији, који је највише зарадио од свих РХ центара, овако нешто много значи”.

– Почетком године смо градоначелнику рекли шта нам је потребно у 2016. и истицали смо инфраструктуру. Обећано је  да ће то бити завршено, а обратили смо се и ЈП “Путеви Србије” и пресрећни смо што ће наши пацијенти сада модерном саобраћајницом улазити у Бању Ковиљачу, сигурно ће им то много значити. Иза нас је рекордна сезона, а надамо се да ћемо заједно са Градом успети да излобирамо да се догодине можда ради и пут према Гучеву. Потрудићемо се да са Републиком и уз помоћ Града привучемо што више инвеститора и да у следеће две године Бања Ковиљача постане велико градилиште и, зашто да не, и највећи центар за одмор и превенцију, рехабилитацију и рекреацију у  овом делу Европе. Да од ње направимо место добро не само за лечење, него и живот – казао је др Јокић.

Средином децембра прошле године на овој саобраћајници  су екипе ПЗП “Ваљево” из првца Лознице урадиле 2.100 метара новог асфалта, од “Вискозе” до уласка у Бању Ковиљачу, и око две хиљаде метара од кафане “Костајник” до заобилазног пута. Овим су прилазни путеви ка Ковиљачи сређени као и главна улица “краљевске бање”.

Т.М.С

Категорије
Подели чланак

Коментари

Wordpress (0)
Disqus (0 )