ОВЕ ГОДИНЕ У БАЊИ КОВИЉАЧИ – Туристи стизали из 22 земље света

ОВЕ ГОДИНЕ У БАЊИ КОВИЉАЧИ – Туристи стизали из 22 земље света

banja-koviljacca-puna-turista

“Краљевску бању” ове сезоне посетили су држављани 22 земље, од Канаде до Аустралије, што је својеврстан рекорд. Туристи су задовољни природним лепотама, услугом, храном, односом цена-квалитет као и односом туристичких и здравствених радника према њима, а замерају на свему што нарушава лепоту бањског парка и траже више спортских терена

 

Туристички радници памтиће, изгледа, ову годину по веома доброј посећености Бање Ковиљаче. Према речима Владимира Вуловића из Туристичко информативног центра “Краљевска Бања Ковиљача”, процена је да ће у овој години укупан број гостију достићи 40 хиљада, што је скоро дупло више у односу на 2012. када је у Ковиљачи боравило око 22 хиљаде гостију.

Они су просечно имали осам ноћења, многи су користили двонедељни или десетодневни боравак, а један део викенд или седмодневне одморе. Домаћи гости и даље предњаче у односу на странце, али у овој години је знатно већи удео иностраних туриста него протеклих. Према Вуловићевим речима, иако није могуће утврдити тачан однос, процене су да је удео домаћих гостију око 87, а страних 13 одсто, са тенденцијом раста.

– Ове сезоне су у Бањи Ковиљачи боравили држављани из 22 земље, што је својеврстан рекорд. После домаћих, највише је гостију долазило из Републике Српске, БиХ, затим из Јужне Кореје, Русије, Немачке, Аустралије, Швајцарске, Канаде, Казахстана, Либана, Турске, Израела, Француске, Црне Горе, Хрватске…. Руски туристи су углавном долазили ради рехабилитације, из Јужне Кореје на дан, два, у склопу обиласка земаља из бивше Југославије, а први пут су у Бању Ковиљачу дошли и туристи из Данске и то захваљујући маркетиншким активностима Туристичко информативног центра “Краљевска Бања Ковиљача” преко кога су се страни туристи, пре доласка, на енглеском, шпанском и руском језику могли упознати са лепотама овога краја. Заслуге за рекордан број гостију припадају и приватном туристичком сектору који је учинио све да они који су претходних година долазили у Ковиљачу, и боравили у приватним апартманима, хотелима, пансионима, оду задовољни, али и препоруче ово место својим познаницима, пријатељима и пословним партнерима – каже Вуловић.

Туристи који посећују “краљевску бању” задовољни су природним лепотама, услугом, храном, односом цена-квалитет као и односом туристичких и здравствених радника према њима. Њихове примедбе се, пре свега, односе на неуређеност бањских чесама, лоше прилазне путеве, недостатак отвореног базена, аква-парка и спортских садржаја. Примедба је и недостатак јавног тоалета, пре свих за екскурзије и оне који долазе на једнодневни излет, а лошу слику ствара и “бувљак” у бањском парку. Вишегодишњи посетиоци истичу да је неприхватљиво што су виле у бањском парку руиниране и подржавају иницијативу грађана и медија за спас Кур-салона и осталог културног блага.

Туристи оцењују да би институције морале подржати приватне туристичке раднике и следити их у напорима да гостију у Бањи Ковиљачи не само буде још више, већ и да одлазе још задовољнији, са што више лепих утисака.

Т. М.С

Категорије
Подели чланак

Коментари

Wordpress (0)
Disqus ( )