БОДИБИЛДИНГ – Марковић првак Балкана

БОДИБИЛДИНГ – Марковић првак Балкана

bodi-bilder

Сјајан успех постигао је Зоран Марковић (34) из Бање Ковиљаче. Оно што је обећао, то је и остварио. На Првенству Балкана у Књажевцу протеклог викенда освојио је прво место у боди класику у конкуренцији такмичара виших од 180 центиметара. Конкуренција је била изузетно јака – учествовали су такмичари из 11 земаља. Првенство је одржано у оквиру најјаче светске федерације ИФББ.

– Сви такмичари су били изузетно спремни. Учествовало је неколико европских и светских првака и кажу да конкуренција никад није била јача. Пресрећан сам због титуле. У животној сам форми и на такмичење сам дошао само са једним циљем – да будем најбољи и драго ми је што сам успео у томе и што сам на најбољи начин представљао свој град и своју земљу. Исплатиле су се године великог рада и одрицања – каже Марковић.

Истиче да непрекидно тренира већ 16 година и сматра да је сада достигао оно чему је тежио.

– Од 2013. године нисам се такмичио већ сам то време искористио да отклоним неке недостатке. Прво такмичење после дуге паузе било ми је недавно Првенство Србије на коме сам освојио прво место. Верујем да могу још више и већ сам почео припреме за Светско првенство које ће бити одржано на пролеће. Одрицања су велика, али све се заборави када освојим медаљу. Радујем се сваком новом такмичењу – каже Марковић.

Наглашава да без подршке породице не би успео да оствари циљ.

– Без мојих најближих не бих успео. Били су увек уз мене и њихова подршка ми је најважнија. У најбољим сам годинама када је овај спорт у питању и могу још много тога да постигнем. Покушаћу да освојим медаљу на Светском првенству. То би била круна моје каријере – поручује Марковић.

В. Ст.

Категорије
Подели чланак

Коментари

Wordpress (0)
Disqus (0 )