ДЕЛЕГАЦИЈА ЈАПАНСКЕ АМБАСАДЕ БОРАВИЛА У КРУПЊУ – Задовољни оним што су видели

ДЕЛЕГАЦИЈА ЈАПАНСКЕ АМБАСАДЕ БОРАВИЛА У КРУПЊУ – Задовољни оним што су видели

japanska-delegacija-u-krupnju

Међу првима који су притекли у помоћ Крупњу после разорних поплава 2014. године била је и Влада Јапана која је издвојила 175.776 евра. Тим новцем набављен је рендген апарат и амбулантно возило за Дом здравља, у ОШ “Боривоје Ж. Милојевић” реконструисан је топловод и замењена унутрашња столарија, док су у Дому за старе саниране подрумске просторије, замењена врата, репарирана два котла и набављена велика машина за прање веша.

Представници Амбасаде Јапана посетили су протекле седмице Крупањ како би се уверили у то колико је њихова помоћ допринела побољшању услова рада у установама које су је добиле. Делегацију је примио Предраг Радић, заменик председника општине Крупањ, који се том приликом захвалио на помоћи.

– Општина Крупањ је мала и сиромашна и без помоћи Владе Србије, ваше владе  и других донатора не бисмо успели да у релативно кратком року санирамо последице поплава – рекао је између осталог Радић.

Јапанци су потом обишли Дом здравља, основну школу и Дом за старе и према Радићевим речима, били су веома задовољни оним што су видели и најавили су наставак сарадње.

В. Ст.

Категорије
Подели чланак

Коментари

Wordpress (0)
Disqus ( )