СПЕЦИЈАЛНА БОЛНИЦА “БАЊА КОВИЉАЧА” – Сада и званично – лидер у региону

СПЕЦИЈАЛНА БОЛНИЦА “БАЊА КОВИЉАЧА” – Сада и званично – лидер у региону

dodela-priznanja-specijalnoj-bolnici

Установа награђена као лидер у постављању нових стандарда у иновативности, професионалности, квалитету, поузданости и конкурентности у области медицинског и велнес туризма у југосточној Европи. Никад више пацијената у болници која је ове године планирала улагања од 60 милиона динара сопствених средстава.  Награда је признање свим запосленима, каже директор др Александар Јокић

Престижна награда Бренд Лидер Ањард 2016. додељена је Специјалној болници за рехабилитацију “Бања Ковиљача” на  6. Бизнис конференцији “Туристичко тржиште југоисточне Европе-СЕЕТ 2016”, одржаној прошле седмице у Београду, као лидеру у постављању нових стандарда у иновативности, професионалности, квалитету, поузданости и конкурентности у области медицинског и велнес туризма у југосточној Европи. Конференција СЕЕТ 2016. одржана је под покровитељством Министарства трговине, туризма и телекомуникација, а неки од циљева су унапређење конкурентности и повећање прихода туристичких привреда у југоисточној Европи, јачање регионалне сарадње, раст размене туриста између земаља у региону и привлачење туриста из удаљених земаља.

На скупу је било више од 400 учесника из 30 земаља, а стручни колегијум “СЕЕТ 2016” на основу анализе тржишта и стандардизованих критеријума који обухватају континуиран позитиван развој, висок степен тржишне препознатљивости, утицај и допринос унапређењу, популаризацији потенцијала југоисточне Европе, одлучио је да је Специјална болница лидер у својој области.

Ви знате и треба вам

Директор установе др Александар Јокић каже да је ово признање награда за све запослене јер су сви вредно радили.

dr-aleksandar-jokic–  Све то што је рађено довело је до овог признања. Прошле године смо  потписали споразум са Министарством туризма и трговине Републике Српске, а у априлу ове и споразум о сарадњи са Тузланским кантоном и сви његови становници имаће попуст десет одсто на све услуге у нашој установи од 15. новембра ове до 15. марта наредне године. Решили смо да  смањимо трошкове на другим местима да не бисмо повећавали  цене и да ван сезоне дајемо одређене попусте. Прошле зиме смо дали попусте синдикалним организацијама са којима радимо, а све што смо учинили дало је резултате и већ почетком године смо имали већи број пацијената. Успели смо да постанемо препознатљиви не само у нашој земљи, него и региону и за нас се зна. Бања Ковиљача јесте и треба да буде природно лечилиште и нама  95 одсто гостију долази ради лечења,  али су ту и допунски садржаји које пружају велнес и остало.  Доказ да смо успели јесте што смо за годину дана имали две посете министра здравља и два пута његовог представника, лично сам за првих годину дана имао десетак сусрета са ресорним министром и све то довело је и до одговарајуће подршке министарства – каже др Јокић.

Т. М. С.

Цео текст можете прочитати у штампаном издању или на www.novinarnica.net

Категорије
Подели чланак

Коментари

Wordpress (0)
Disqus ( )