ВОДОВОД ДО ЗАЈАЧЕ – Готова прва фаза

ВОДОВОД ДО ЗАЈАЧЕ – Готова прва фаза

dscn1200

Радови на изградњи прве фазе примарног цевовода до Зајаче завршени су прошле седмице, потврдио је за ЛН помоћник градоначелника за урбанизам, комуналну привреду и грађевинарство Дарко Карапанџић.

– Овај део радова је завршен и у првој фази урађено је 4.630 метара примарног цевовода до Зајаче. У наредном периоду биће реализовано још 980 метара примарног цевовода у другој фази, она обухвата и израду резервоара за воду, а предстоји и изградња секундарне водоводне мреже у Зајачи – каже он.

Вредност прве фазе радова, који су окончани у планираном року, је 24,5 милиона динара. Иначе, мештани Зајаче воду су користили са сеоског водовода и неколико извора да би Завод за јавно здравље из Шапца крајем марта 2014. саопштио да је локални водовод неупотребљив због присуства тешких метала, и да се вода “не може користити за пиће, спремање хране, купање, наводњавање и напајање стоке”. Од тада овде воду допремају цистерне из Лознице, али тако неће бити још дуго и у ово рударско насеље ускоро ће добити градски водовод.

Т.М.С

Категорије
Подели чланак

Коментари

Wordpress (0)
Disqus ( )