ПРИЈЕМ У ГРАДСКОЈ УПРАВИ ЗА ЛОЗНИЧКУ ОЛИМПИЈКУ АЛЕКСАНДРУ ЦРВЕНДАКИЋ – Сија бронза са Олимпа

ПРИЈЕМ У ГРАДСКОЈ УПРАВИ ЗА ЛОЗНИЧКУ ОЛИМПИЈКУ АЛЕКСАНДРУ ЦРВЕНДАКИЋ – Сија бронза са Олимпа

Prijem za Crvendakicevu

Женска кошаркашка репрезентација освојила је бронзану медаљу на Олимпијским играма у Рио де Жанеиру победивши Француску са 70:63 у утакмици за треће место, а у нашем тиму налазила се и Лозничанка Александра Црвендакић. У среду је у градској управи приређен пријем за девојку која је у наш град донела другу олипијску медаљу у историји Лознице

Велики успех женске кошаркашке репрезентације на тек завршеним Олимпијским играма у Рију и освајање бронзане медаље иза репрезентација САД и Шпаније Лозничане је обрадовао додатно јер се у 12 сјајних кошаркашица нашла и Лозничанка Александра Црвендакић. После дугог и напорног пута из Бразила и великог дочека у Београду, девојка са бронзаном медаљом око врата стигла је и у свој родни град. У среду је у градској управи приређен пријем за лозничку олимпијку (нашег трећег учесника највећег спортског догађаја на планети после двојице кошаркаша Владимира Цветковића, сребро 1968. на ОИ у Мексику, и Милоша Вујанића, ОИ 2004. у Атини) на којем су јој градоначелник Видоје Петровић и заменик градоначелника Радован Дивнић уручили пригодне дарове.

– Данас сам један од оних Лозничана који су поносни на све наше учеснике Олимпијских игара у Рију, а посебно на оне који су нашој земљи донели медаље. Имамо срећу да сваки пут у тој армији спортиста имамо и наше Лозничанке и Лозничане, а овога пута то је била Александра. Од срца јој честитам са жељом да у времену које је пред њом постигне још много оваквих и сличних успеха. ОИ су нешто највеће за сваког спортисту, то је сан који само они могу одсањати за многе од нас – рекао је градоначелник.

Он је додао да ће Лозница и даље настојати да све већ постојеће видове подршке спортистима и спортским клубовима додатно појача како би њиховим примером била послата порука свима, нарочито младима, да се спортом треба бавити. Петровић је рекао да спортом сви треба да се баве, било професионално или рекреативно, и да он мора постати стил живота, а на локалној самоуправи и држави је да створе што боље услове за то.

Бронзана олимпијка захвалила се градоначелнику и руководству града на срдачном пријему и даровима.

– Велика је част и задовољство предстваљати Србију и  Лозницу на Олимпијским играма. Бронзана медаља је за мене велики успех пре свега зато што сма је донела у мој град и на то сам изузетно поносна. Захвална сам на подршци мојих суграђана који су уз мене били све време и надам се да ћу наставити да доносим срећу мом народу и посебно мојим Лозничанима – казала је Црвендакићева.

Поред цвећа и пригодног златника са посветом, Александри је дарована и енциклопедија “Олимпијске игре” да је подсећа на сјајан резултат који је са репрезентацијом постигла у Рио де Жанеиру.

Н. Т.

Категорије
Подели чланак

Коментари

Wordpress (0)
Disqus ( )