СУТРА ДРИНСКА РЕГАТА ОД МАЛОГ ЗВОРНИКА ДО ЖИЋИНЕ ПЛАЖЕ – Понесите добро расположење

СУТРА ДРИНСКА РЕГАТА ОД МАЛОГ ЗВОРНИКА ДО ЖИЋИНЕ ПЛАЖЕ – Понесите добро расположење

regata

Река Дрина сутра ће у Малом Зворнику на своје таласе примити велики број чамаца, учесника 12. регате “Дрина је само једна” и понети их у четворочасовни спуст до Бање Ковиљаче и Жићине плаже где ће их дочекати пригодан програм

На пут од 18 километара сутра у 11 сати запловиће из Малог Зворника ка Жићиној плажи у Бањи Ковиљачи флота чамаца, учесника 12. регате “Дрина је само једна” коју Град Лозница приређује у сарадњи са малозворничком општином и градом Зворником.

– Очекујемо лепо време и велики број учесника, већи него прошле године. Обезбеђење на копну и на води биће на високом нивоу, а све остало је на учесницима који треба да понесу добро расположење и да проведемо леп дан на реци. Ми који смо ангажовани у туризму свакако ћемо наредних година развојне пројекте заснивати на Дрини, а ту си и Бања Ковиљача и Тршић. Покушаћемо ову манифестацију да подигнемо на виши ниво и приближимо се бајинобаштанској, а следеће године ћемо са Зворником пробати да припремимо пројекат прекограничне сарадње за фондове Европске уније, а свакако ћемо и ми и они тражити подршку од ресорних министарстава  – каже Мирослав Радуловић, члан Градског већа и капетан регате.

Према његовим речима, буџет овогодишње регате је око пола милиона динара, што је скромно у односу на сличне манифестације у окружењу, али то неће бити сметња. Учеснике регате, али и све грађане и туристе који ће их дочекати на плажи, очекује и пригодан програм који ће почети тачно у подне.

– Учеснике регате очекујемо око 15 часова на плажи, али ће програм почети три сата раније. Забављаће нас лозничка група “Маскарада” и наша позната млада суграђанка Магдалена Врачић. Имаћемо и ревијални наступ фитнес клуба “Леди џим”, а те ће девојке бити и на чамцима. Иначе, чамци ће бити атрактивни јер сарађујемо са великим бројем наших удружења грађана па ће на једном сигурно бити бајкери, а на неколико других “Краљевски карневал” из Бање Ковиљаче – најавила је Снежана Перић, директорка Туристичке организације града Лознице.

Она је посебно нагласила да на регату могу доћи и они који немају обезбеђено пловило јер су учесници тог дана добро расположени и ради за примање сапутника, тако да ће свакоме бити пронађено место у чамцу за спуст Дрином.

Н. Т.

Категорије
Подели чланак

Коментари

Wordpress (0)
Disqus ( )