ОД УТОРКА – Лозничке летње вечери

ОД УТОРКА – Лозничке летње вечери

Nastup Hop cupersa

Туристичка организација града Лознице приређује током овог месеца бројне културне програме у склопу “Лозничких летњих вечери”, а манифестација је отворена у уторак наступом шабачке групе “Хоп цуперс”

Низ културних програма Туристичке организације града Лознице (ТОГЛ) под заједничком називом “Лозничке летње вечери” почео је у уторак концертом шабачке групе “Хоп цуперс” у Улици Јована Цвијића, пред Вуковим домом културе. Среда је донела рок вече са бајкерима мото-клуба “Блек драгонс” и наступе “Кросроудса” и групе “Соло”, а вечерас ће, уз отварање Олимпијских игара у Бразилу, Лозничани моћи добро да се забаве на маскенбалу “Рио у Лозници” за који је задужено удружење грађана “Краљевски карневал” из Бање Ковиљаче.

 Сутра ће први пут у нашем граду бити приређена модна ревија “паса малих раса” под називом “Хепи дог шоу”, а биће изабрани, како кажу у ТОГЛ, најмодернији, најшармантнији и пас са најбољом фризуром. Како се овакво нешто први пут одржава, могуће је да ће сам ток приредбе наметнути још неку категорију.

У недељу ће бити одржан програм за најмлађе суграђане “Царство за другарство” у којем ће учествовати аниматори, а малишани ће моћи да цртају на папиру, али и по лицу. Прва недеља културних вечери завршава се у понедељак градским прелом на којем ће бити изложени ручни радови уз наступ фолклорних ансамбала. Подршку ће те вечери пружати удружења жена “Мина Караџић” и “Калина” као и КУД “Фрула” и оркестар “Дрински акорди”.

– Циљ нам је да учврстимо везе између наших удружења грађана, извођача и ТОГЛ и да ојачамо локалне капацитете тако да потом заједно пређемо у припреме неких већих манифестација за наредну годину. Није нам намера да се сви програми одвијају испред Вуковог дома културе, већ и у Бањи Ковиљачи, на саборишту у Тршићу, као и у амфитеатру код Цркве Покрова Пресвете Богородице – каже Снежана Перић, директорка ТОГЛ.

Програми летњих вечери планираће се од седмице до седмице, а уколико неки од њих не буду могли бити одржани због временских услова, сви се одвијају на отвореном, биће померени за неки други дан. ТОГЛ ће активно учествовати и у сутрашњој регати “Дрина је само једна” од Малог Зворника до Жићине плаже, а у септембру ће подржати Вуков сабор.

– Без обзира на све раније и будуће манифестације, морамо запамтити да је Вуков сабор оно по чему је Лозница препознатљива и да је то манифестација на којој се мора највише радити. ТОГЛ ће ове године Вуков сабор максимално подржати – каже Перићева.

Програми у оквиру “Лозничких летњих вечери” трајаће до краја месеца, почињаће у седам, односно осам увече, а пожељне су сугестије грађана јер је битно чути шта они и туристи желе да гледају.

Н. Т.

Категорије
Подели чланак

Коментари

Wordpress (0)
Disqus ( )