ЛЕГАЛИЗАЦИЈА – Још три хиљаде нерешених предмета

Сви поступци легализације започети, а незавршени по ранијим законима, биће окончани по одредбама Закона о озакоњењу објеката који је ступио на снагу крајем новембра прошле године. У претходним легализацијама незаконито подигнутих објеката, 2003, 2009. и 2013. године у Лозници је поднето 6.869 захтева, од чега скоро шест хиљада пре 2013.

Тренутно су 3.294 предмета нерешена, а до краја јула обрађивачима их је распоређено 697. До сада их је решено скоро 300, а динамика распоређивања предмета уведена је као начин рада јер се систем парцијалног распоређивања показао ефикаснијим него да се обрађивачима одједном расподели неколико хиљада предмета.

У Лозници је, иначе, до уторка електронским путем поднето 497 захтева за издавање грађевинских дозвола за нове објекте, а решено их је 129. Преосталих 68 предмета је у обради и биће решено у законском року. Неке од процедура зависе од ималаца јавних овлашћења и самих подносилаца захтева као нпр. подношење захтева за прикључење на комуналну и другу инфраструктуру. Све док се не доставе докази да су плаћени трошкови прикључења на комуналну инфраструктуру, предмети се воде да су у обради, као и они који се воде по жалбама и приговорима и зависе од другостепеног органа.

Н. Т.

Категорије
Подели чланак

Коментари

Wordpress (0)
Disqus ( )