СТРЕЉАШТВО: УСПЕХ  СТРЕЉАЧКОГ КЛУБА СОКОЛОВИ НА ПРВЕНСТВУ СРБИЈЕ – Савановићу сребро

СТРЕЉАШТВО: УСПЕХ  СТРЕЉАЧКОГ КЛУБА СОКОЛОВИ НА ПРВЕНСТВУ СРБИЈЕ – Савановићу сребро

zdravko streljastvo

На недавном Првенству Србије у стрељаштву за особе са инвалидитетом Лозничани, чланови стрељачког клуба Соколови, забележили су одличан резултат. Здравко Савановић, учесник Параолимпијских игара у Рију, окитио се сребрном медаљом у гађању малокалибарском пушком, док је гађању ваздушном пушком освојио бронзу. Одлични су били и Жељко Митровић и Горан Ранковић који су освојили бронзане медаље у гађању ваздушном пушком, односно малокалибарским оружјем. Запажен резултат остварили су и у екипном такмичењу. Жељку Митровићу, Горану Ранковићу и Борисаву Николићу припало је четврто место у гађању и ваздушном и малокалибарском пушком.

Савановићу је и ово такмичење послужило као провера тренутне форме у сусрет Параолимпијским играма.

– Задовољан сам, мада увек може боље. У Хановеру (Немачка) на Светском купу имао сам прилику да се такмичим са тренутно најбољима на свету, са учесницима Параолимпијаде и, иако сам наступао повређен (отворена рана на руци), успео сам да заузмем пето место. Конкуренција је била изузетно јака, стрелци изузетно припремљени и у таквом друштву успео сам да погодим 637,8 кругова што је мој најбољи резултат до сада. Добро сам упознао ривале и верујем да се могу упустити у борбу за медаљу. Не могу да обећам да ћу је и освојити, али обећавам да ћу дати све од себе да до ње стигнем – каже Савановић.

Он се тренутно налази на десетодневним припремама у Новом Саду где како каже треба да исправи неке грешке и подигне форму. Каже да му недостаје новац за дијаболе да би се успешно припремао и нада се да ће успети да превазиће тај проблем.

– Услови јесу скромни, али великим радом верујем да ћу превазићи недостатке. Оптимиста сам и надам се најбољем – поручује Савановић.

В. Ст.

Категорије
Подели чланак

Коментари

Wordpress (0)
Disqus ( )