Протоколи о сарадњи

Протоколи о сарадњи

Лозничке новости потписале протоколе о сарадњи  са Основним судом и Основним јавним тужилаштвом на реализацији пројекта „Независно новинарство за независно судство“ које финансира Делегација ЕУ у Србији.

Циљ сарадње је јавни интерес грађана, сарадња државних институција и медија са заједничким циљем јачања демократских инсистуција и принципа.

Извештавајући о кривичним поступцима у Врању, Пријепољу, Кикинди и Лозници анализираће се локални примери и истовремено прикупити подаци за компаративну анализу и сет препорука како би проблеми у спровођењу кривичних поступака  били идентификовани на националном нивоу као и предлози за њихова решења.

Протоколи омогућавају несметану размену информација и прикупљање података за истраживачке текстове у оквиру кривичних дела: насилничко понашање, увреда, злоупотреба службеног положаја, насиље у породици, недозвољен прелазак државне границе и кријумчарење људи.

 

 

 

eu

Projekat Nezavisno novinarstvo za nezavisno sudstvo finansira Evropska unija u okviru Medijskog programa 2014. Sadržaj ovog teksta i stavovi izneti u njemu su isključiva odgovornost nedeljnika Vranjske, Polimlje, Kikindske, Lozničke i YUCOM-a i ne odražava mišljenja i stavove Evropske unije.

Категорије
Подели чланак

Коментари

Wordpress (0)
Disqus ( )