ФУДБАЛ – ФК ЛОЗНИЦА – ШТА ДАЉЕ – Нема много времена

ФУДБАЛ – ФК ЛОЗНИЦА – ШТА ДАЉЕ – Нема много времена

loznica prvi tim

Лознички фудбалски стручњаци сматрају да је будућност клуба у ослањању на сопствени играчки кадар и играче из околине. Не треба јурити прво место по сваку цену – поручују они

Тек што је завршено првенство у Првој лиги  у коме се Лозница није прославила, а ваља мислити на нову сезону која почиње за мање од два месеца (половином августа). Лозничани су се вратили корак уназад и од јесени ће се такмичити у Српској лиги “Запад”, где их очекује жестока конкуренција. У клубу су најавили Скупштину на којој би требало да буде изабрана нова управа, али датум одржавања још није одређен, а времена нема много. Треба брзо реаговати јер  би  припреме требало да крену  почетком јула, а много је непознаница. Није познато ко ће водити клуб, ко ће бити нови тренер, са којим тимом ће започети такмичење, које су амбиције екипе…

Још увек актуелни председник клуба Зоран Грујичић рекао је да ће ослонац тима убудуће бити играчи поникли у овом клубу, као и фудбалери из околних екипа. Можда је о томе требало размишљати и раније. Углавном се најчешће говорило да без одговарајућих појачања нема врхунских домета, што је можда и у реду, али да ли је зимус требало довести толико, испоставило се, непроверених фудбалера. Ем нису показали неко фудбалско знање, ем су клуб коштали много више од домаћих фудбалера. Шта даље? Навијачи би волели да своје миљенике виде поново у Првој лиги, што значи да од јесени треба јурити прво место у српсколигашком друштву, али да ли то треба да буде циљ? Већина спортских радника, који одлично познају прилике у лозничком фудбалу, каже да би то била велика глупост. Истичу да клуб треба консолидовати у сваком погледу, да се мора радити на побољшању спортске инфраструктуре, јачању финансијске снаге клуба, као и да посебну пажњу треба посветити раду са млађим категоријама. Кажу  да не треба јурити нешто што у овом тренутку није реално. Лозница је пробала да се носи са осталим клубовима у Првој лиги, “опекла” се и сада треба лечити ране, односно из свега што се дешавало извући праве поуке. Не треба се одрицати будућности која свакако треба да буде пласман у Прву лигу, али не треба то чинити по сваку цену – поручују лознички фудбалски стручњаци. Сматрају да је будућност клуба у ослањању на сопствене снаге, играче који су прошли млађе клупске селекције, али и на фудбалере из околних клубова – поручују они. Сматрају да рад са млађим селекцијама треба подићи на виши ниво, да треба стимулисати тренере тих селекција да још боље раде. Много је талентованих дечака  који би, уколико им се укаже прилика, за коју годину могли бити перјанице тима. Лознички тренери сматрају да је највећа грешка направљена управо у раду са млађим категоријама, да су млади запостављени, као и да се не брине довољно о њима. Углавном немају прилику да играју на главном терену, већ то чине по околним селима што није у реду – кажу они. Истичу да Лозница треба да склопи уговоре са најталентованијим младим фудбалерима и да од тога, када оду у друге клубове има користи, а не да доводи непроверене фудбалере. Сматрају да у екипи не треба да буде више од три-четири играча са стране и да они морају бити квалитетнији од домаћих фудбалера, у супротном која би била сврха њиховог ангажовања.

Пред новом управом је много изазова, надамо се да ће их успешно решити.

Играчи о којима би требало размислити

Много је фудбалера који су поникли у Лозници, или су раније успешно играли за овај клуб, а сада су чланови других екипа. Сигурно је да би неки од њих радо наставили каријеру у Лозници, али да би то учинили треба да их неко  из клуба позове, да разговара са њима. Мање би коштали, а боје тима бранили би са више жара.  Ово је само део списка који би. надамо се, могао да послужи новој управи.

Ружић (Борац, Бањалука), Арнаутовић (Раднички Стобекс), Кочовић (Пролетер, Нови Сад), Станојевић (Доњи Срем), Савић (Локомотива), Станојевић (Радник, Бијељина), Јевтић (Витез), П. Матић (Раднички Стобекс, Јефтић (Напредак, Шепак), Комарчевић (Велика Обарска), Јовановић (Бежанија), Катанић (Дунав), Радивојевић (Нови Пазар), Миловановић (Железничар, Лајковац), Трифковић (Вождовац), Милинковић (Мачва), Спасеновић (Железничар, Лајковац), Стојановић (Земун), Димитрић (Јавор), као и играчи из околних места Илић (Дрина, Зворник), Радовић (Војводина), Вујић (Радник, Бијељина), Богићевић (Инђија). Ту су и играчи који су у минулој сезони играли за Лозницу – Вићић, Максимовић, Ђурић, Божић, З. Матић, Јанковић, Дишић, Николић, Јевтић и други..

В. Ст.

Категорије
Подели чланак

Коментари

Wordpress (0)
Disqus ( )