У ТРШИЋУ – Завршена улица до вишенаменског центра

У ТРШИЋУ – Завршена улица до вишенаменског центра

ZAVRSSENA ULICA KOD MULTIFUNKCIONALNOG CENTRA U TRSSICU

Изградњу модерне саобраћајнице помогло је Министарство привреде са 20 милиона динара. На вишенаменском објекту остала да се уради последња,  четврта фаза која обухвата партерно уређење и за коју је град обезбедио новац

Модерна улица која од великог паркинга у центру Тршића води до вишенаменског центра је завршена, а њену изградњу је помогло Министарство привреде са 20 милиона динара. Према речима помоћника градоначелника Љубинка Ђокића, то је још један значајан корак ка завршетку  објекта који ће послужити свима који овде долазе да изучавају српски језик  и књижевност и омогућити да имају много боље услове за боравак и рад.

– Прошле године  смо повезали центар Лознице са Тршићем завршетком Улице Бакал Милосава, у коју смо уложили скоро 70 милиона динара, а ова саобраћајница је наставак тог пута. Имајући у виду да сви посетици који у Тршић долазе из централне Србије и Ваљева користе ову улицу као пречицу било је потребно да је урадимо. Улица има све карактеристике магистралног пута, сада је урађено њених 337 метара, а широка је шест, урађени су кишна канализација, тротоари, ново улично лед осветљење и озидан канал поред пута за отпадну воду. Тршић  јесте наш туристички потенцијал и ми смо са делима Вука Караџића и Јована Цвијића морали постати културна престоница  не само Србије него и шире. Наш циљ је да културна политика буде у функцији економског развоја и да  се завршетком ове инфрасруктуре Тршић што боље развија – каже Ђокић.

Тршић  сваке године посети на хиљаде ученика у оквиру ђачких ескурзија, одржава се предводилачка школа студената јужне славистике, републичко такмичење из српског језика за оснивце и средњошколце  и то су, према његовим речима,  били довољни разлози да се подигне овакво здање. На објекту започетом у августу 2013. завршавају се радови треће фазе и он је грађевински потпуно готов.

– Остала је четврта фаза која обухвата партерно уређење и за коју је град обезбедио новац. За последњу фазу иде јавна набавка, а објекат ће бити готов до краја ове године – каже он.

Вишенаменски центар има скоро три хиљаде квадрата и капацитет од 150 места. Корисницима ће на располагању бити више од 40 просторија различитих намена, апартмани, сале за едукацију, спорт и рекреацију, ресторан, сутерен, приземље и спрат. Планира се да касније смештајни капацитет буде дуплиран, а онда и проширен на 500 места.

Тршићу је, иначе, одавно био потребан овакав објекат који омогућава да се посетиоци, а пре свега ученици и студенти, више дана задрже у Вуковом родном селу и боље упознају његов завичај.

Т.М.С

Категорије
Подели чланак

Коментари

Wordpress (0)
Disqus ( )