КИК-БОКС: НА ЈУНИОРСКОМ ПРВЕНСТВУ БАЛКАНА – Лешничанкама медаље

КИК-БОКС: НА ЈУНИОРСКОМ ПРВЕНСТВУ БАЛКАНА – Лешничанкама медаље

kik-boks

Чланице Кик-боксинг тима Петровић Јована Јанковић и Сандра Саватић биле су успешне на свом првом наступу за репрезентацију Србије. Оне су у Врбасу на Јуниорском првенству Балкана, одржаном од 26. до 29. маја, освојиле златну, односно бронзану медаљу. Јанковићева је у категорији до 60 килогама дисциплине К1 у финалу савладала такмичарку из Бугарске и тако освојила своје прво златно одличје на великом такмичењу. Посебну вредност овом резултату даје податак да је Бугарка чак пет килограма тежа од Јоване. Сандру је, у лоу-кику до 65 килограма, на путу до сјајније медаље зауставила Нађа Миљанчевић, али је и треће место на оваквом такмичењу несумњиво велики успех.

Тренер Милоје Петровић, актуелни светски шампион и професионални првак Европе, задовољан је оствареним успесима.

– С обзиром на то да наше такмичарке нису имале репрезентативно искуство, циљ нам је био да наступе на Првенству Балкана и осете како је бити део националног тима. Најмање смо очекивали медаље. Ово је велики успех и за њих и за клуб који се труди да све буде на врхунском нивоу. Презадовољан сам и поносан, настављамо тренинге истим темпом и са великим амбицијама – каже Петровић.

Средином овог месеца такмичаре КБТ Петровић очекује Првенство Србије, а онда и пауза до јесени. Тренер Никола Петровић, актуелни светски првак, најављује и борбе у професионалном рингу које ускоро очекују њега и Милоја и наглашава да пауза у такмичењу не значи да се у тиму неће и даље радити пуном паром.

На Балканском првенству у Врбасу, поред такмичара из Србије, учествовали су и борци из Црне Горе, БиХ, Македоније, Словеније. Хрватске, Грчке, Румуније, Бугарске, Албаније и Турске.

Н. Т.

Категорије
Подели чланак

Коментари

Wordpress (0)
Disqus ( )