ВЕЛИКИ УСПЕХ КАРАТИСТА ИЗ ЉУБОВИЈЕ – Ненадовићева првак Европе

ВЕЛИКИ УСПЕХ КАРАТИСТА ИЗ ЉУБОВИЈЕ – Ненадовићева првак Европе

karate sotokan

Млади каратисти из Љубовије остварили су протеклог викенда у Нишу  сјајан успех на Европском првенству за децу и младе ЈКА Шотокан федерације. Четворо каратиста Дрине  бранило је боје репрезентације Србије и у веома јакој конкуренцији (учествовало 980 такмичара из 13 земаља узраста од 9 до 18 година) освојили су девет медаља – две златне и бронзану у појединачној конкуренцији, као и по три златне и бронзане екипно.

Једанаестогодишња Андреа Ненадовић освојила је чак четири медаље. Постала је европски првак у катама и договореном спарингу појединачно, а медаљама се окитила и у спарингу (злато) и катама (сребро) екипно. Њена вршњакиња Мина Мићић била је трећа у договореном спарингу, а заједно са Андреом и Аном Међедовић из Трстеника освојила је златну медаљу у спарингу и сребро у катама екипно. Сања Ђурић (13) освојила је златну медаљу у спарингу и сребро у катама екипно. За репрезентацију СРбије на ЕП у Нишу по први пут је наступала и Сања Радовановић (12).

– Презадовољни смо. Ово је невероватан успех, највећи у историји клуба. Тешко је описати задобвољство и срећу коју сви у клубу осећамо – каже Миодраг Јовановић Мујке, тренер љубовијских каратиста.

В. Ст.

Категорије
Подели чланак

Коментари

Wordpress (0)
Disqus ( )