У МАЛОМ ЗВОРНИКУ – Данас конститутивна седница

Малозворнички напредњаци за коалиционог партнера у формирању општинске власти изабрали су ГГ “За бољи Мали Зворник – Костјерчевић Драган”. Заједно ће имати 16 од 29 одборничких места, а конститутивна седница заказана је за данас у 10 сати

Скупштина Малог Зворника за данас је заказала конститутивну седницу, а уз верификовање мандата одборника биће изабран и нови председник скупштине. Општинска изборна комисија поднеће извештај о спроведеним изборима, а после давања свечане изјаве одборника, локални парламент изабраће секретара Скупштине, чланове комисија за избор, именовања и друштвена признања, статут и прописе, мандатно-имунитетне комисије, размотриће предлог решења о именовању комисије за примопредају дужности и службених аката, разрешење и именовање члана Школског одбора основне школе у Великој Реци и изабраће председника општине, његовог заменика и Општинско веће. Подсећамо да је на локалним изборима у малозворничкој општини апсолутну победу однела Српска напредна странка са освојених 14 мандата, СПС је освојио седам, а одборничка листа ГГ “Др Милан Лукић” два мандата, колико су добили и ДСС, ГГ “За бољи Мали Зворник – Костјерчевић Драган” и ГГ “Мали Зорник – наша прича”. Како нам је потврдио председник ОО СНС Зоран Јевтић, који је и актуелни председник општине, малозворнички напредњаци су одлучили да власт формирају удружени са ГГ “За бољи Мали Зворник – Костјерчевић Драган”.

– Ми смо још 10. маја потписали коалициони договор, али и даље водимо разговоре са групама или појединцима који су изразили заинтересованост да нам се придруже. Конкретних детаља нема, па ћемо о томе касније причати, али смо у законском року упутили допис председнику Скупштине општине у садашњем сазиву и он је заказао конститутивну седницу – каже Јевтић.

Он додаје да им је намера да што пре наставе започете пројекте, али и да нађу решења за неке нове који ће допринети бољитку грађана.

– Неки су покушавали да оспоре вољу грађана који су на изборима недвосмислено показали да подржавају политику СНС и Александра Вучића. На локалним изборима смо наступали у коалицији са СДПС и освојили 14 одборничких места од 29, што је један од најбољих резултата у последњих 16 година. Било је мешетарења, неки су тражили увођење функција које не постоје, што би оптеретило ионако скроман буџет општине, али ништа од тога нисмо прихватили. Циљ нам је да Мали Зворник изађе из друштва неразвијених општина и да народ овог краја живи боље – поручује Зоран Јевтић.

С. П.

Категорије
Подели чланак

Коментари

Wordpress (0)
Disqus ( )