РЕЗУЛТАТИ ЛОКАЛНИХ ИЗБОРА У ЛОЗНИЦИ – Напредњаци освојили апсолутну већину

РЕЗУЛТАТИ ЛОКАЛНИХ ИЗБОРА У ЛОЗНИЦИ – Напредњаци освојили апсолутну већину

Mandati u Skupstini grada

На 90 бирачких места у Лозници у недељу је гласало 39.359 грађана што је 52,88 одсто уписаних у бирачки списак. ГИК одбила приговоре СРС која је најавила тужбу Управном суду и затражила ново бројање свих гласачких листића позивајући се на неслагање података у званичном извештају

Убедљиву победу са 17.474 гласа или 44,4 одсто остварила је листа “Александар Вучић – Србија побеђује”, што ће јој донети 34 одборничка места. Другопласирана листа “Социјалистичка партија Србије – Ивица Дачић” има четири и по пута мање гласова – 3.664 или 9,31 чиме им је припало седам одборничких места у Скупштини града. Трећепласирана је листа ГГ “Др Зоран Николић” са 3.130 гласова или 7,95 одсто која ће имати шест мандата, следе “Српска народна партија – Ненад Поповић” са 2.477 гласова или 6,29 одсто што доноси четири одборничка места колико ће имати и листе “Демократски за Лозницу – др Никола Јаковљвић, др Зоран Јовић (ДС-ЛДП, СДС) са 2.418 или 6,14 одсто и ГГ предузетника и привредника “Смело” – Видоје Пурић.

Према привременим резултатима Градске изборне комисије, испод цензуса је остало пет изборних листа “Др Војислав Шешељ – Српска радикална странка” са 1.945 гласова или 4,90 одсто, ГГ “Јован Маловић” са 1.580 гласова, 4,01, “Јединствена Србија – Драган Марковић Палма” са 970 гласова, 2,41, Двери -ДСС 875 или 2,22 одсто и ГГ “Доста је било – Саша Радуловић” 857 или 2,56 одсто.

Градска изборна комисија је на седници у понедељак констатовала у записнику да није било битних повреда одредаба Закона о локалним изборима и да није поништила гласање ни на једном бирачком месту. Такође је констатовано да су “чланови ГИК имали примедбе на утврђивање резултата избора”, а да је члан ГИК у проширеном саставу Владимир Ерић, представник изборне листе СРС, имао примедбе на записник, надлежност и понашање појединих чланова ГИК, неправилности на бирачком месту бр.7 Брадић и недостајања једног контролног листића.

ГИК је одбила приговореСРС на регуларност избора на три бирачка места, а како је птврђено ЛН они ће се се обратити Управном суду. Поред тога упутили су и званичан захтев за поновно пребројавање свих гласачких листића пошто се у званичном извештају ГИК не поклапају подаци о укупном броју бирача који су гласали са бројем листића у гласачкој кутији. У ГИК нам је речено да је грешка системске природе и да ће бити објављена исправка.

З. В

Категорије
Подели чланак

Коментари

Wordpress (0)
Disqus ( )