НА ДАН ИЗБОРА – У бирачким одборима више од 3.000 чланова

На 90 бирачких места у Лозници биће ангажовано 3.040 чланова и заменика чланова бирачких одбора предложених од стране подносилаца изборних листа. Бирачки одбори у сталном саставу имају 540 чланова – председника, заменика председника, два члана и два замника. Бирачки одбор у проширеном саставу има највише 39, а најмање 23 члана.

Председницима и заменицима председника бирачких одбора припада накнада од по 2.500 динара, док ће чланови и заменици чланова добити по 1.500 динара.

Накнаде за рад чланова бирачких одбора у сталном саставу, као и за рад чланова бирачких одбора у проширеном саставу који су именовани на предлог подносилаца изборних листа за избор народних посланика обезбеђује РИК из републичког буџета, док накнаде за рад чланова бирачких одбора у проширеном саставу који су именовани на предлог подносилаца изборних листа за избор одборника обезбеђује ГИК.

У градском буџету за локалне изборе планирано је десет милиона динара. Колико ће они стварно коштати видеће се на крају када се буду сабрали сви трошкови накнаде за рад ГИК (три хиљаде динара за сваког члана по седници), штампање гласачких листића и осталог изборног материјала.

З. В

Категорије
Подели чланак

Коментари

Wordpress (0)
Disqus ( )