КИК-БОКС: МЕМОРИЈАЛНИ ТУРНИР “ЈЕЛЕНА БАШТОВАНОВИЋ” – Десет борби за почетак традиције

КИК-БОКС: МЕМОРИЈАЛНИ ТУРНИР “ЈЕЛЕНА БАШТОВАНОВИЋ” – Десет борби за почетак традиције

????????????????????????????????????

Лешнички кик-бок тим Петровић и тамошња Канцеларија за младе приредили су у недељу одличан турнир у знак сећања на трагично преминулу чланицу клуба Јелену Баштовановић. У испуњеној спортској сали у Лешници публика је видела десет борби којима је присуствовао и некадашњи олимпијски, светски и европски вицепрвак, шампион Медитерана и Балкана Тадија Качар, велико име југословенског бокса. Марија Петровић, представница за штампу КБТ Петровић, каже да су организатори презадовољни успехом турнира.

– Ово је први пут да се у Лешници организује овако нешто и изузетно смо задовољни посетом и реакцијом публике. Потрудићемо се да овај турнир постане традиционалан, а надамо се да ће оваквих догађаја и убудуће бити више јер се показало да је сала била тесна да прими све заинтересоване. Лешници су потребни овакви догађаји и очекујем да ће спортских догађаја у нашем месту бити још више, нарочито оних у борилачким вештинама – каже Петровићева.

У уводним борбама пионири су одмерили снаге. Панчевци из БК Динамо Никола Ковачев и Петар Кундаковић победили су Срђана Куфаловског, БК Нови Сад, и Ђорђа Павловића из лозничких Вукова, а Младен Марјановић, Вукови, био је бољи од Дамјана Перенчевића, Динамо.

Публика је била у прилици да види и борбене девојке. Кикбоксерка Ружица Матовић из КБК Краљево Србос, надвладала је домаћу такмичарку Марину Самарџић таман толико да однесе победу, али се Сандра Саватић, КБТ Петровић, реванширала победом над Краљевчанком Марином Јеремић и то нокаутом у првој рунди. Првакињи Србије Јовани Јанковић, КБТ Петровић, било је потребно целих 15 секунди да нокаутом заврши меч са Иваном Марковић, Краљево Србос. Ко је трепнуо, борбу није видео.

Домаћи борци Игор Мијаиловић и Миломир Петровић савладали су Матеју Кухта, КБК Ниш, односно Филипа Андрића, Краљево Србос, а у бокс-мечу вечери Данило Раткић, Витез, био је незнатно бољи од Милоша Пахле, Вукови – Лозница. У завршном мечу кикбоксер Марко Перовић, КБТ Петровић, однео је, у одличној борби, победу над Димитријем Ђорђевићем, Ниш.

Управник лешничке спортске сале и представник КЗМ Мирослав Мирковић каже да су борци оставили одличан утисак и да је уверен да је публика задовољна виђеним.

Организацију турнира помогли су УФК “Лагатор” и градска управа Лознице као и бројни покровитељи.

Н. Т.

Категорије
Подели чланак

Коментари

Wordpress (0)
Disqus ( )