ВЕЛИКО ПРИЗНАЊЕ ЛОЗНИЧАНИНУ У ЧЕШКОЈ – Алексић тренер године

ВЕЛИКО ПРИЗНАЊЕ ЛОЗНИЧАНИНУ У ЧЕШКОЈ – Алексић тренер године

petar aleksic

Лозничанину Петру Алексићу (40) на свечаности у Културном центру “Слобода” у Хебу уручено је у суботу признање за најбољег тренера 2015. године у избору Чешке уније спорта. Свечаној додели традиционалних признања најбољим спортистима, тренерима и спортским радницима присуствовале су високе личности из света спорта и политике међу којима и министарка просвете, омладине и спорта Катерина Валахова и некадашњи фудбалери Антонин Паненка и Владимир Шмицер. Алексић је награду заслужио својим преданим радом са децом од шест до 14 година, учећи их не само спортским вештинама, већ и понашању на терену и ван њега, укључујући примерен однос према противнику.

– Нисам очекивао награду и заиста је изузетан осећај добити је. То је оцена мог дугогодишњег рада са децом који обухвата њихово широко социјално, педагошко и психолошко обучавање у разним спортовима. Верујем да је томе допринела и моја свестраност у спорту – каже Алексић додајући да је било лепо седети са Паненком и Шмицером, највећим именима чешког фудбала уз Павела Недведа.

Петар Алексић некадашњи је фудбалер ФК Лозница кроз чије је све селекције прошао, од петлића до првог тима, а потом је променио неколико клубова у Првој и Другој лиги, да би онда заиграо у Румунији, БиХ и, на концу, у Чешкој Републици. Тамо је наступао за клубове из вишег ранга па и за прашки Бохемијанс, клуб изузетне традиције. Сада ради као професор физичког васпитања, али се и изван школе бави подучавањем деце коју, уз спорт,  учи да на прави начин поднесу и победе и поразе јер живот носи и једне и друге.

Н. Т.

Категорије
Подели чланак

Коментари

Wordpress (0)
Disqus ( )