СКУП О ЕВРОПСКОЈ ИНТЕГРАЦИЈИ – Сарадња на Дрини – сарадња у Европи

СКУП О ЕВРОПСКОЈ ИНТЕГРАЦИЈИ – Сарадња на Дрини – сарадња у Европи

IMG_1141

Река Дрина треба да нас спаја, а не да нас раздваја, основна је порука конференције под називом “Сарадња на Дрини – сарадња у Европи”, која је одржана у среду у хотелу “Ројал спа”. Лозничани су угостили бројне госте из региона који су разменили своја искуства и сазнали које предности  доноси чланство у Европској унији

Скуп у Бањи Ковиљачи организовановали су град Лозница и Регионална развојна агенција Подриња, Подгорине и Рађевине у сарадњи са министарком без портфеља задуженим за европске интеграције Јадранком Јоксимовић и послаником у Европском парламенту Францом Боговичем из Словеније, који је 13 година био градоначелник Кршког.

На конференцији су представљени различити пројекти и примери добре сарадње међу суседима у региону, а учесници скупа могли су да размене искуства и пројектне идеје. На значај европских интеграција указала је министарка Јадранка Јоксимовић, истичући да сам назив конференције довољно говори о значају заједничких активности држава у региону и њиховом настојању да се придруже земљама Европске уније.

– Данас, када стижу различите поруке из региона које нису увек окренуте ка будућности, важно је да се ми бавимо будућношћу, да Србија покаже колико јој је важна боља будућности свих земаља у региону, колико нам је важно да поред онога што европске интеграције носе, а то јесте владавина права, будемо јединствени и поред свих својих различитости – рекла је министарка Јоксимовић.

С. П.

Цео текст можете прочитати у штампаном издању или на www.novinarnica.net

Категорије
Подели чланак

Коментари

Wordpress (0)
Disqus ( )