ЗОРАНА МИХАЈЛОВИЋ  ОБИШЛА РАДОВЕ НА МОСТУ У ЉУБОВИЈИ – Мост добио име Братољуб

ЗОРАНА МИХАЈЛОВИЋ ОБИШЛА РАДОВЕ НА МОСТУ У ЉУБОВИЈИ – Мост добио име Братољуб

zorana

Потпредседница Владе Србије и министарка грађевине Зорана Михајловић обишла је у среду радове на изградњи моста у Љубовији на реци Дрини који треба да споји ову општину и Братунац у Републици Српској. Грађани дали име мосту Братољуб

У делегацији министарке Зоране Михајловић били су и директор ЈП “Путеви Србије” Зоран Дробњак, потпредседница владе Републике Српске и министрка грађевине Сребренка Голић, министар саобраћаја РС Неђо Трнинић, као и представници општина Љубовија, Братунац и Милићи.

Михајловићева је истакла да радови теку планираном динамиком и да ће мост бити завршен до 1. новембра, а да након тога следе радови на изградњи приступних саобраћајница и граничног прелаза. Мост је добио име Братољуб, а име су му, како је рекла, дали сами грађани. Она је нагласила да сарадња између Србије и Републике Српске никада није била интезивнија као што је то било у претходне две године. Према њеним речима, мост је само један од пројеката које заједно раде Србија и Република Српска.

Радови на изградњи моста почели су 20. октобра прошле године и рок за завршетак је 19. септембар наредне године.  Вредност инвестиције је 13 милиона евра.

Србија гради цео мост и приступну саобраћајницу у Љубовији, а Република Српска приступну саобраћајницу и гранични прелаз. Мост ће бити дуг 227 метара и имаће бициклистичку и пешачку стазу. Извођач радова је фирма МБА”Ратко Митровић”, а пројекат је урадио саобраћајни институт ЦИП.

– Мост је од огромног значаја за наш крај, али и суседне општине у РС. Када буде завршен још више ће повезати Љубовију и Братунац и верујем омогућити бржи економски раст ове две средине. Наслоњени смо једни на друге. Мештани Љубовије раде у Братунцу, ђаци из ове општине похађају наше школе, у нашем дому здравља лече се пацијенти из Братунца, а и привредници све више сарађују. Са потпредседницом Владе Србије разговарали смо и о изградњи далековода Поточари – Љубовија, изради студије изводљивости за изградњу постројења за пречишћавање воде у сарадњи са амбасадом Чешке, сарадњи Фондова здравствене заштите Србије и РС, а све у оквиру пројекта “Подриње” заснованог на специјалним везама Србије и РС – каже Мирослав Мићић, председник Општине Љубовија.

В. Ст.

Категорије
Подели чланак

Коментари

Wordpress (0)
Disqus ( )