ПАРЛАМЕНТАРНИ ИЗБОРИ – ДС и СПС заобишли Лозницу

После СНС на чијој листи су троје кандидата из Лознице: др Борка Грубор, лекар (на 102 месту), Момир Матић, дипл. правник (173) и Љиљана Недељковић, дипл. мед. лаб. (239), РИК прогласила је листу  “За праведну Србију” – ДС (Нова, ДСХВ, ЗЗС) на којој нема ниједног кандидата из Лознице и листу “Ивица Дачић – Социјалистичка партија Србије (СПС), Јединствена Србија (ЈС) – Драган Марковић Палма”.

У ГО ДС кажу да су остали без кандидата пошто је странка журила да заузме редно место два на збирној изборној листи па нису стигли да због викенда заврше све административне процедуре, а то је и разлог што листа није потпуна  – наиме демократе имају 246 кандидата од 250 могућих.

Социјалисти се такође позивају на журбу, после проблема које су имали са новим коалиционим партнером.

– Јесте била журба, али није нам право што смо први пут остали без кандидата за посланика, каже један од оснивача странке у Лозници.

Десетак дана раније, ЛН су у врху привременог руководства СПС у Лозници сазнале да ће предност на листи у целом округу имати кандидат из Љубовије Мирослав Мићић, дипл. правник. То се и догодило, Мићић је на 52. месту на листи, а на њој се на 142. месту налази и Раде Грујић, професор, председник општине Крупањ.

З. В.

Категорије
Подели чланак

Коментари

Wordpress (0)
Disqus ( )