КОАЛИЦИЈА ОКУПЉЕНА ОКО СНС ПРЕДАЛА ЛИСТУ ЗА ЛОКАЛНЕ ИЗБОРЕ – Први у Србији

КОАЛИЦИЈА ОКУПЉЕНА ОКО СНС ПРЕДАЛА ЛИСТУ ЗА ЛОКАЛНЕ ИЗБОРЕ – Први у Србији

sns predaja liste (1)

Непуних 12 сати након што је председница Народне скупштине Србије расписала локалне изборе, тридесет минута пре поноћи, у понедељак, коалиција окупљена око Српске напредне странке (СНС) у Лозници предала је листу Градској изборној комисији. Према речима повереника СНС у Лозници Видоја Петровића, то је била прва листа предата за локалне изборе на подручју целе земље, а потписима ју је подржало 2.437 грађана. На локалним изборима СНС ће наступити заједно са Партијом уједињених пензионера Србије (ПУПС), Социјалдемократском партијом Србије (СДПС), Покретом социјалиста (ПС) и Српским покретом обнове (СПО) на листи “Александар Вучић – Србија побеђује”.

– Грађани су у великом броју подржали нашу листу, што значи да подржавају политику коју водимо са коалиционим партнерима. То је борба за бољу Србију и бољу Лозницу, мир, политичку стабилност, интензивнији економски опоравак и бољи живот за све грађане. Водићемо позитивну кампању, представити грађанима све што смо урадили, оно што се ради, али и пројекте и активности за које тражимо њихову подршку. Наставићемо да будемо марљиви и одговорни, разговараћемо са њима и направити договор о томе шта у наредне четири године треба да урадимо за наш град. Наша политика проистиче из владине и ово је велика прилика за Лозницу, с обзиром на добре односе које имамо са централним властима. Подршка која се очекује од старог и новог премијера Александра Вучића сигурно ће значити снажан подстицај за бржи свеукупни опоравак Лознице и остварење циља да наш град постане боље место за живот – казао је Петровић после предаје листе.

Коалиција у Лозници углавном окупља партије које ће и на парламентарним изборима наступити окупљене око СНС, што, према речима повереника странке у Лозници и актуелног градоначелника, обезбеђује “вертикалну повезаност” са централним властима и њихову снажнију подршку. Петровић је напоменуо да је обавеза оних који добију мандат да активним мерама успоставе соцјалну правду као што је и до сада рађено на локалном и државном нивоу. Он није желео да се, како је рекао, бави шпекулацијама око изборних резултата и навео је да је основни путоказ увек била воља грађана и да ће се тако наставити и после избора.

Од 59 кандидата ове листе за одборничка места у Скупштини града по два су из редова ПУПС-а, СДПС-а и ПС-а, а један из СПО. Предаји листе, поред бројних присталица, присуствовали су и посланички кандидати листе “Александар Вучић – Србија побеђује” Момир Матић и Борка Грубор.

Н. Т.

Категорије
Подели чланак

Коментари

Wordpress (0)
Disqus (28 )