БОКС: СУТРА ПОЧИЊЕ ЕКИПНО ПРВЕНСТВО СРБИЈЕ – ЛОЗНИЦА ДОЧЕКУЈЕ ВОЈВОДИНУ – Врхунски боксери на рингу

БОКС: СУТРА ПОЧИЊЕ ЕКИПНО ПРВЕНСТВО СРБИЈЕ – ЛОЗНИЦА ДОЧЕКУЈЕ ВОЈВОДИНУ – Врхунски боксери на рингу

boks

После много преговора, одлагања почетка и одустајања неких екипа, сутра ће кренути екипно првенство Србије у боксу. Пре пет година првенство је прекинуто на половини и од тада трају покушаји да се такмичење опет покрене, а највећи заговорници лиге били су боксерски клубови Лозница и Лазаревац. Коначно, првенство сутра стартује са пет екипа, а једина жеља свих је да такмичење заживи и да се од наредне сезоне у првенство укључи још неколико клубова.

– Екипно такмичење је једини начин да се бокс у Србији поново врати на старе стазе успеха. Верујем да ће лига допринети популаризацији овог атрактивног спорта. Такмичиће се наши најбољи боксери и публика ће имати прилику да види занимљиве и квалитетне борбе. Лозница има дугу боксерску традицију проткану бројним успесима наших такмичара. Навикли смо наше навијаче на добре резултате и верујем да ће тако бити и у овој сезони. Очекујем велики број гледалаца на нашим мечевима, а ми ћемо им се одужити квалитетним борбама и победама наших такмичара – каже Александар Рисимић, председник клуба.

У БК Лозница истичу да им титула није приоритет, али да ће ако им се укаже прилика покушати да је искористе. У госте им сутра стиже одлична екипа Војводине из Новог Сада. Биће то прави боксерски спектакл јер обе екипе у својим редовима имају врхунске борце. Тренери Лознице Милисав Вук Симић и Раде Јовановић моћи ће да саставе веома добар тим за окршај са Новосађанима. Ту су Перић, Бабић, Рашић, Влајковић, Игњатовић, Дреновак, Јовић, Шаћири, Тошић и Јанковић. 

Рисимић истиче да очекује тежак меч, добре борбе и тесну победу своје екипе. Долазак на меч најавио је и Слободан Качар, олимпијски победник из Москве (1980. године).

У другом мечу састаће се Крагујевац и Лазаревац. Слободна је екипа Радника из Бијељине.

Сутрашњи боксерски меч Лозница – Војводина биће одржан у хали “Лагатор”, а почеће у 19 часова. Улазнице се продају по цени од стотину динара.

В. Ст.

Категорије
Подели чланак

Коментари

Wordpress (0)
Disqus ( )