ВИДИТЕ ЛИ НАШУ БРУКУ (5) – А кад ће мајстори у Кур-салон?

ВИДИТЕ ЛИ НАШУ БРУКУ (5) – А кад ће мајстори у Кур-салон?

TRI MILIONA ZA SANACIJU KROVA

Нови састанак о проблему руинираног Кур-салона одржан је прекјуче у градској управи, али се нису одазвали сви позвани и битни фактори за његово решавање. Време неумитно пролази, а још увек се није прешло са речи на дела и кренуло у спасавање овога објекта од, како се то истиче, “културног и историјског значаја”, саграђеног пре више од осам деценија

Пре десет дана у Лозници је формиран Савет за заштиту и очување “Кур-салона”, а како је тада договорено, представник Завода за заштиту споменика културе – Ваљево сачинио је процену оријентационог буџета за санацију крова коју је саопштио у среду. Према речима Владимира Вуловића, туристичког радника који је алармирао јавност због стања Кур-салона, предочено је да би за санацију крова, олуке, цреп као и дрвену грађу, било потребно око три милиона динара.

– На састанку су представници Канцеларије за локални економски развој изнели примере како су неке друге локалне самоуправе решиле сличне проблеме са оваквим објектима на њиховом подручју. Ми желимо да се убрза бирократија и што пре створе услови да можемо ући у објекат и почети радове јер времена за губљење нема. Потребан нам је одговор Агенције за лиценцирање стечајних управника од које не тражимо ништа осим потребну сагласност да могу да се предузму конкретни кораци, али њихов представник није био на састанку.  Јасно смо рекли да не тражимо од њих новац и понудили им уговор о пословно-техничкој сарадњи  јер желимо што пре да започнемо санацију Кур-салона. Људи из наших удружења у Бањи Ковиљачи спремни су на мирну протестну шетњу да искажу незадовољство овом бирократском спорошћу – каже он незадовољан брзином решавања великог проблема.

Т.М.С

Цео текст можете прочитати у штампаном издању или на www.novinarnica.net

Категорије
Подели чланак

Коментари

Wordpress (0)
Disqus ( )