БОКС: БК ЛОЗНИЦА – Почиње екипно такмичење

БОКС: БК ЛОЗНИЦА – Почиње екипно такмичење

boks

После пет година паузе у Србији ће крајем фебруара поново кренути екипно такмичење у боксу. За титулу ће се борити пет клубова, а међу њима је и БК Лозница, некада један од најбољих клубова у бившој Југославији.

– БК Лозница је један од покретача ове лиге. Веома је важно да лига заживи. Без екипног такмичења нема ни квалитетног бокса и ово је најбољи начин да се спасе бокс у Србији. Лозница је била град бокса и надам се да ће навијачи опет пунити халу “Лагатор”. Потребна нам је подршка навијача, а сигуран сам да ће бити задовољни борбама на рингу. Прво место нам није циљ, али ако се укаже прилика потрудићемо се да га освојимо – каже Драгослав Лукић, члан Управног одбора БК Лозница.

Директор лиге Драгољуб Радовић истиче да су екипе које ће се такмичити у првенству веома озбиљне и да верује да ће се догодине још неколико тимова прикључити овом такмичењу.

– Првенство је подељено у два дела – пролећни и јесењи и у сваком ће се одржати по пет кола. Наш циљ је да на овај начин популаризујемо бокс у Србији, да такмичење буде квалитетно, да боксери добију прилику да боксују врхунске мечеве и, наравно, да мечеве прати што већи број гледалаца. Такмичиће се наши најбољи борци, а екипе имају и право на два странца у тиму – подсећа Радовић.

У овом такмичењу учествоваће и једна екипа из Република Српске захваљујући паралелним везама Србије и РС. Реч је о веома доброј екипи Радника из Бијељине.

– Верујем да овим првенством почиње ренесанса бокса у Србији. Пред нама је озбиљно такмичење. Учествују тренутно најбољи клубови који ће, сигурно, ангажовати и најквалитетније боксере. Наша екипа је спремна и очекујем добре резултате. Бићемо тврд орљах за све тимове. Боксери ће имати прилику да кроз лигу стекну неопходно искуство за међународна такмичења. Бокс је у Бијељини изузетно популаран и верујем да ће наши мечеви привући велики број гледалаца – каже Миленко Томић, спортски директор Радника.

Да се Лозница озбиљно припрема за првенство говори и чињеница да је ангажовала седам врхунских бораца.

– Наш тим појачали су Владан Бабић, Владимир Влајић, Александар Дреновак, Себастијан Шаћири, Милош Јанковић и боксери из Хрватске Михаел Југовић  и Тони Филипи, вицешампион света у конкуренцији младих који ће за Лозницу моћи да наступа од другог кола. Екипа ће бити спремна за стартни меч против одличне Војводине из Новог Сада. Надам се успеху у овом мечу – оптимиста је Милисав Вук Симић, тренер Лозничана.

Меч између Лознице и Војводине биће одржан у суботу 27. фебруара у хали “Лагатор”, а почеће у 19 часова. Улазнице ће се продавати по цени од стотину динара.

В. Ст.

Категорије
Подели чланак

Коментари

Wordpress (0)
Disqus ( )