ДА ЛИ ЈЕ У ПРЕДУЗЕЋУ “ИНТЕРТРАНС” БИЛО КРАЂЕ СТРУЈЕ? – И суд ће имати посла

Приликом недавне контроле, радници “Електродистрибуције” открили су неовлашћену потрошњу више од 440 хиљада киловат сати електричне енергије у лозничкој фирми “Интертранс”, чији је власник Зоран Ђермановић, познати привредник, члан градског Савета за привреду и одборник СНС у Скупштини града

Како је потврђено из ЕПС-а, против Ђермановића ће бити поднете три кривичне пријаве након што је утврђено да су на бројилима у фирми оштећени државни жигови.

Loznica03 na sudu cu dokazati da nisam krao struju direktor ed loznica aleksandar markovic foto s.pajicjic– Контролом сва три мерна места код наведеног купца установљено је неправилно, односно значајно умањено, регистровање потрошње као и оштећење државних жигова. Утврђене неправилности потврђене су и након накнадних лабораторијских испитивања код произвођача мерних уређаја – каже Александар Марковић, директор лозничке “Електродистрибуције”.

Укупна фактурисана неовлашћена потрошња, према његовим наводима, за сва три мерна места код овог купца износи нешто више од 6.700.000 динара, односно близу 450 хиљада  кЊх.

– Наведени износ чине три фактуре,  у целости је исплаћена последња, а за прве две после потписаног  споразума о измирењу дуговања  уплаћене су прве рате за сваку фактуру  – објашњава Марковић.

Фирма “Интертранс” бави се производњом дрвених гајбица, а када је откривена неправилност на мерним уређајима, струја је одмах исечена. Како је потврдио власник, са “Електродистрибуцијом” је потписао споразум на основу којег је струја поново укључена до окончања судског поступка.

Loznica01 na sudu cu dokazati da nisam krao struju zoran djermanovic foto s.pajic– Овакву ситуацију многи покушавају политички да обоје, а сви у Лозници знају да нисам никакав високи функционер СНС и да сам у градској скупштини одборник који се не уплиће превише у политички живот. Никада се нисам нелегално прикључио на електромрежу и то није ни доказано. Радници дистрибуције су дошли пред крај радног времена и поскидали бројила а никакав скривени кабл није пронађен. Сва три струјомера су контролисали и пописивали радници “Електродистрибуције”, а сад је утврђено да нису добро очитавани – објашњава Ђермановић.

Он још каже да ће ангажовати адвоката како би доказао да није крив и да су неисправна бројила проблем “Електродистрибуције”.

– Моји месечни рачуни за струју су између 400 и 500.000 динара, које редовно измирујем, битно ми је да фирма ради, а на суду ћу доказати да ништа лоше нисам урадио. Сада се све то и политички пумпа, а ја сам одборник стицајем околности јер сам раније био у УРС-у, који је прешао у редове напредњака. Мене интересује да људи раде а не политика. Ко стоји иза ове хајке, утврдиће суд. Не желим да прихватим љагу која је нанета мени и мојој породици. Никада нисам имао проблема а сад су ми натоварили нешто што нема везе са мном – тврди Ђермановић и истиче да му додатну непријатност стварају коментари на друштвеним мрежама, где га повезују и са крађама у “Вискози”.

С. Пајић

Категорије
Подели чланак

Коментари

Wordpress (0)
Disqus ( )