ПОЗДРАВ СА НОВОГ ЗЕЛАНДА: ДР ЗОРАН КОВАЧЕВИЋ, ПОМОЋНИК ДИРЕКТОРА ОПШТЕ БОЛНИЦЕ У ЛОЗНИЦИ – Лозница се одавде боље види

ПОЗДРАВ СА НОВОГ ЗЕЛАНДА: ДР ЗОРАН КОВАЧЕВИЋ, ПОМОЋНИК ДИРЕКТОРА ОПШТЕ БОЛНИЦЕ У ЛОЗНИЦИ – Лозница се одавде боље види

dr

Пре неколико дана стигао сам на Нови Зеланд и још увек се привикавам на то да је овде све некако “натрашке”. Уместо зиме је лето, уместо дана ноћ, аутомобили возе погрешном страном улице… Ипак, упркос те “наопакости” овде све функционише као подмазано.

Иако је овога пута главни разлог мог доласка на Нови Зеланд посета фамилији, ипак сам прихватио да радим три недеље јер мислим да је добро да и овде одржим своје пословне везе (никад се не зна шта код нас носи нови дан тј. нови избори). И премда одмор проводим радно то ми не пада тешко јер овде је све тако добро организовано па ми после поприлично хаотичног посла у протеклој години, рад на Нови Зеланд дође као одмор.

Овде су ми пацијенти били заказани и пре него што сам полетео из Србије. Смештај је обезбеђен, трособна кућа опремљена до најмање ситнице. Мицубиши аутландер паркиран испред куће. Један од менаџера болнице је већ првог дана навратио да ми пожели пријатан боравак. Све се одвија без журбе, без трзавица, без хаоса. Пацијенти стижу у своје заказане термине, сваких 20 минута а од мене се очекује да применим своје знање и искуство и на што бољи начин решим или олакшам њихове проблеме. И наравно, да их дочекам и испратим професионало, уљудно са осмехом.

Поздрав и до скорог виђења,

Зоран

Цео текст можете прочитати у штампаном издању или на www.novinarnica.net

Категорије
Подели чланак

Коментари

Wordpress (0)
Disqus ( )