ГРАЂАНИ НЕЗАДОВОЉНИ РАЧУНИМА ЗА ГРЕЈАЊЕ – Корективни фактор празни новчанике

ГРАЂАНИ НЕЗАДОВОЉНИ РАЧУНИМА ЗА ГРЕЈАЊЕ – Корективни фактор празни новчанике

BEZ DELITELJA VELIKI RACCUNI

Због знатно увећаних децембарских рачуна за грејање група станара из више зграда у Булевару Доситеја Обрадовића уложила је приговор “Топлани” и упозорила да неће платити варијабилни  део рачуна. “Топлана” подсећа на одлуку градске скупштине о промени корективног фактора са 1,20 на 1,70 чија је сврха мотивација корисника да рационалније користе топлотну енергију

Станари из зграда у Булевару Доситеја Обрадовића број 69, 73 и 75 уложили су приговор  ЈКП “Топлана” незадовољни променом корективног фактора са 1,20 на 1,70 који се примењује од децембарског рачуна за грејање. Због, како наводе, “енормног повећања рачуна за децембар” траже да се корективни фактор врати на пређашњи ниво и упозоравају да неће платити варијабилни део рачуна већ само фикси, уз остале комуналне услуге.

У допису група станара наводи да је направљена разлика између станара зграда у којима нико није увео делитеље и оних у којима део станара то јесте, а део није учинио. Наш рачун за грејање драстично је увећан у односу на станаре тих зграда, иако ни ми ни они немамо делитеље. По закону нисмо обавезни да уградимо делитеље топлоте, а кад то буде законска обавеза и када све зграде у Лозници то ураде и ми ћемо поштовати закон. На згради однедавно стоји обавештење о измени корективног фактора у коме се наводи да се тај фактор повећава за станаре који “не прихватају уградњу”, као да је њихово увођење било обавезно, а не слободна воља и процена сваког станара.

Превелике разлике рачуна

– Хоћете да приморате и казните само оне станаре који нису увели делитеље, а живе у зграда где су поједини то учинили. Осећамо се дискриминисано због тога и сматрамо да то није у реду. Ако сте знали када сте нудили делитеље да ћете мењати начин обрачуна за нас који ове године нећемо да их уградимо, зашто нисте том приликом рекли да ће се мењати корективни фактор само за нас. Зграде где нико није уградио делитеље имају нормалне рачуне за грејање, као и до сада, а ми смо обманути – наводе незадовољни станари.

Т.М.С

Цео текст можете прочитати у штампаном издању или на www.novinarnica.net

Категорије
Подели чланак

Коментари

Wordpress (0)
Disqus ( )