У НЕДЕЉУ СВЕТОСАВСКА АКАДЕМИЈА – Од духовне музике до рокенрола

У НЕДЕЉУ СВЕТОСАВСКА АКАДЕМИЈА – Од духовне музике до рокенрола

12557245_10208355894116509_791145021_o

У сусрет Светом Сави, црквена лозничка општина организоваће у недељу 24. јануара свечану Светосавску академију у Вуковом дому културе. Беседу ће казивати Горан Раденковић, професор београдске Богословије, а пригодан програм извешће хорови “Свети Сава” и “Свети Роман”, којима диригује Драган Ђедовић, камерни оркестри Музичке школе “Вук Караџић”, ученици лозничке гимназије, а први пут на Светосавској академији наступиће и један рок састав. Група “Упсиде доњн” састављена је од гимназијалаца која ће извести “Химну Светом Сави” у једном другачијем маниру.

– Као аутор програма академије, која носи назив “Сви смо ми светосавска деца”, желео сам да дам прилику и младим рокерима. Они ће ме пратити и у песми “Владај Боже”, коју је написала Јасмина Митрушић на стихове владике Николаја – каже Драган Ђедовић.

Хорови ће извести духовне композиције Архангелског, дуо флаута свираће Баха, а занимљиво је да ће дуо Музичке школе (хармоника-виолончело) свирати музику Мајкла Џексона. Почетак академије је у 18 сати.

С. П.

Категорије
Подели чланак

Коментари

Wordpress (0)
Disqus ( )