КАРАТЕ: СЛАВКА ПЕТРОВИЋ НА ЕВРОПСКОМ ПРВЕНСТВУ – Нада се медаљи

КАРАТЕ: СЛАВКА ПЕТРОВИЋ НА ЕВРОПСКОМ ПРВЕНСТВУ – Нада се медаљи

k karate slavka

Балканска првакиња у борбама у конкуренцији јуниорки Славка Петровић, такмичарка Карате клуба Лозница увелико се припрема за предстојеће Европско првенство које ће бити одржано од 4. до 7. фебруара у Лимасолу на Кипру. Тренутно је на Тари где је јуче почео други део припрема репрезентације Србије (први део обављен је у Крагујевцу од 8 до 14. јануара). Петровићева ће на Тари остати до 28. јануара.

– Тренинзи су напорни, вредно радимо и верујем да ћу бити спремна за ово важно такмичење. Конкуренција ће бити јака и морам максимално мотивисано и озбиљно улазити у сваки меч. Очекујем бољи пласман него прошле године када сам у Цириху заузела пето место. Надам се медаљи, а за то ће ми бити потребно и мало спортске среће. Пред свако такмичење имам трему, али једва чекам да меч почне и када станем на татами трема нестаје  – каже Славка.

Иначе, Петровићева карате тренира десет година и за то време освојила је прегршт медаља. Готово на свим такмичењима на којима се појављивала освајала је златне медаље. Била је два пута трећа на Светском купу и четири пута првак Србије у различитим узрасним категоријама. Жеља јој је да једног дана буде и сениорски првак Србије, као и да се окити неком од медаља у дресу репрезентације Сртбије у сениорској конкуренцији. Славка има 16 година и одлична је ученица другог разреда лозничке гимназије. Од 2020. године у групи олимпијскох спортова наћи ће се и карате. Славкини планови и снови везани су за Олимпијаду.

– Надам се да ћу бити учесник Олимпијских игара 2020. године. Имаћу 21 годину и верујем да ћу тада моћи да пружим максимум. Можда стигнем и до медаље. Предстоји ми много рада и одрицања, али сигурна сам да ћу се уз подршку родитеља и пријатеља добро спремити.  Волим карате, улива ми сигурност и значи ми много. Бавећи се овим атрактивним спортом формирала сам своју личност, свој карактер.  Стекла сам много пријатеља широм Србије, али и у иностранству и то ме чини срећном – истиче Славка Петровић, најуспешнија спортисткиња Лознице у прошлој години и добитница признања “Лозничких новости”.

После Европског првенства у јулу је очекује још једно јако такмичење – Светски куп у Умагу (Хрватска).

В. Ст.

Категорије
Подели чланак

Коментари

Wordpress (0)
Disqus ( )