ЗА УСПЕШНЕ ПРИПРЕМЕ ПАРАОЛИМПИЈЦУ ЗДРАВКУ САВАНОВИЋУ – Недостаје новац

ЗА УСПЕШНЕ ПРИПРЕМЕ ПАРАОЛИМПИЈЦУ ЗДРАВКУ САВАНОВИЋУ – Недостаје новац

Zdravko Savanovic

Када је почетком новембра на Светском купу у стрељаштву у Форт Бенингу у Сједињеним Државама Лозничанин Здравко Савановић освојио треће место и директан пласман на Параолимпијске игре у Рију  био је то огроман успех за лознички спорт, али и спорт у Србији. Савановић је остварио сјајан резултат и истакао кандидатуру за једну од медаља на најзначајнијем светском такмичењу. Међутим,  радост су убрзо заменили проблеми.  Да би се успешно припремио за Рио Савановићу је потребно много новца за куповину електронске мете и  дијабола. Без електронске мете не може се добро припремити, а неопходно му је и око 100.000 дијабола.  До сада је све финансирао сам углавном подижући кредите, али овог пута није у могућности да то учини. Само за набавку мете мора да до 25. јануара уплати око 3.000 евра у динарској противредности, а он тај новац нема. Обратио се и локалној самопурави за помоћ и нада се позитивном одговору.

– Биће ми велика част да представљам наш град и нашу земљу на Параолимпијским играма и све ћу учинити да се добро припремим. Верујем да ћу бити у конкуренцији за једну од медља. Веома је важно да се мирно припремам, да се ослободим брига око набавке опреме, али за  сада ми је то велики  проблем и  оптерећује ме. Све је скупо и веома је тешко обезбедити новац.. Надам се да ће се наћи људи добре воље који ће ми помоћи да се бар мало ослободим ових брига што би ми омогућило да се добро припремим, а у том случају ни медаља није далеко – каже Савановић.

Министарство омладине и спорта и Параолимпијски комитет финансираће Савановићев одлазак у Бразил, као и његове наступе на такмичењима у Немачкој и Пољској у мају и јулу где ће  одмерити снаге са већином учесника Параолимпијских игара. Међутим, за трошкове припрема мора да се снађе сам.

Надамо се да ће они који могу да помогну то и учинити.

В. Ст.

Категорије
Подели чланак

Коментари

Wordpress (0)
Disqus ( )