БОЖИЋНИ СУСРЕТ  СА НОВИНАРИМА – Долазе бољи дани за Мали Зворник

БОЖИЋНИ СУСРЕТ СА НОВИНАРИМА – Долазе бољи дани за Мали Зворник

MALI ZVORNIK I NOVINARI

Први човек општине задовољан је што се о Малом Зворнику све чешће пише и говори као о месту где се нешто ради и гради. Приорити су довођење нових инвеститора и отварање радних места

Другу годину заредом, уочи Божића, Зоран Јевтић, председник општине Мали Зворник организовао је сусрет са новинарима и представницима локалних и регионалних медијских кућа, како би им се захвалио на доброј сарадњи и подсетио их на резултате рада општинске управе у протеклој години. Јевтић је изразио задовољство што се о Малом Зворнику све чешће пише и говори као о месту у којем се ствари померају “с мртве тачке” и где се нешто ради и гради, и поручио да ће се руководство општине и даље трудити да је из реда неразвијених, поново врати у друштво средње развијених општина у Србији.

– И пре катастрофа које су нас задесиле у мају 2014. године, били смо међу 19 девастираних општина, место где се сања о новим инвестицијама и радним местима, где се машта о бољим путевима и условима достојним нормалног живота. Елементарне непогоде само су нас додатно уназадиле и оптеретиле, али смо уз свесрдну помоћ Владе Србије успели да се покренемо, да нешто померимо с мртве тачке и да Мали Зворник коначно претворимо у градилиште на којем се поправљају услови за живот. Доста тога је урађено, али да бисмо остварили циљ и вратили се међу средњеразвијене општине у Србији, још много тога треба урадити. Пред нама су нови задаци а међу приоритетним је довођење нових инвеститора и отварање радних места. У сваком случају, надам се да долазе бољи дани за Мали Зворник – казао је Јаевтић.

Он је подсетио на подршку ресорних министарстава и Канцеларије за помоћ и обнову поплављених подручја у Србији која се огледала у обнови путне инфраструктуре, изградњи преградних брана и мостова, као и пројектовању документације за санацију клизишта. Јевтић се осврнуо и на помоћ Војске Србије са којом је заједнички изграђено око осам километара нове водоводне мреже у малозворничком крају, али и на проблем завршетка градског водовода у Доњој Борини.

– У том послу смо остали немоћни и судски процес са власником парцеле кроз коју треба да прође цевовод и даље је у току. Очекујем да ћемо тај проблем коначно решити и да ће око 2.500 кућа коначно добити исправну воду за пиће. Ако се план и не буде одвијао како смо раније замислили, свакако ћемо наћи алтернативно решење – поручио је председник општине и истакао да међу капиталним инвестицијама Мали Зворник планира изградњу нове топлане коју ће покретати биомаса.

С. Пајић

Категорије
Подели чланак

Коментари

Wordpress (0)
Disqus ( )