ПРОГЛАШЕНИ НАЈБОЉИ У “ТУРИСТИЧКОЈ ПАТРОЛИ 2015” – Улепшали Лозницу

ПРОГЛАШЕНИ НАЈБОЉИ У “ТУРИСТИЧКОЈ ПАТРОЛИ 2015” – Улепшали Лозницу

turisticka patrola

Туристичка организација града Лознице (ТОГЛ) доделила је у уторак, на свечаности у Галерији “Мина Караџић”, признања најбољима у 11. ”Туристичкој патроли”. Од априла до краја октобра комисија коју су чинили Зоран Деспотовић, представник ТОГЛ, Бранко Милошевић, пејзажни архитекта Дирекције за управљање и развој Бање Ковиљаче, Живко Панић, власник ботаничке баште у Липници, и Оливера Тешић обилазила је пријављене у такмичењу за најлепше уређена дворишта и још неколико категорија.

– Важно је да нам град буде леп и да када неко дође овде и прошета, види нешто што ће му остати у сећању, поред чега ће пожелети да се фотографише. Каже се да град чине људи и ово управо то доказује. Када се погледа шта све људи смисле, види се да је машта бескрајна и надам се да смо и ми нашом акцијом у протеклих 11 година допринели томе. Надам се да ће и остали грађани бити подстакнути да и сами уреде своја дворишта и балконе  – рекла је Мирјана Пејак, директорица ТОГЛ.

Ове године у “Туристичкој патроли” бирани су најбољи у шест категорија, а сви награђени су из Лознице. Најлепше двориште уредила је породица Сакић. Светлана и Јован потрудили су се да сваки кутак њихове зелене окућнице одише миром и на малом простору остварили су склад уз одличан избор врста и савршено уклопљену водену површину. Друго место заузели су Љиљана и Бранко Младеновић, а треће су поделили Гордана Борковић и Љуба и Боро Тешић. Кафе-пицерија “Интермецо” победник је у категорији “Најуређенија башта угоститељског објекта”, а најлепши балкон уредила је Слађана Бурмазовић.

Бранко Стојнић има најбогатији асортиман цветних врста, а цвећара “Јасмин” најлепши излог у Лозници. Крај године многе Лозничане подстакне да украсе дворишта, а оно које су окитили Јасна и Бранко Миловановић оставило је најјачи утисак на комисију у овој категорији. Захвалницу за допринос туристичкој промиоцији Бање Ковиљаче добио је Бранко Пејак, власник компаније “Пејак Хандел”, који је летос организовао бесплатан концерт популарне “YУ групе” у том месту, а одштампао је и каталог фотографија са тог догађаја.

Награђени у “Туристичкој патроли 2015” добили су пригодне поклоне и по садницу, дар Мије Јовановића оснивача Удружења грађана “Флора”

Н. Т.

Категорије
Подели чланак

Коментари

Wordpress (0)
Disqus ( )