У КРУПЊУ УСВОЈЕН БУЏЕТ ЗА НАРЕДНУ ГОДИНУ – За капиталне инвестиције 177 милиона

У КРУПЊУ УСВОЈЕН БУЏЕТ ЗА НАРЕДНУ ГОДИНУ – За капиталне инвестиције 177 милиона

DSCN9983

Одборници Скупштине општине Крупањ у среду су једногласно усвојили буџет за наредну годину. Планирани су приходи од 542,5 милиона динара. Буџет има развојни карактер и за капиталне инвестиције биће издвојено 177 милиона динара.

– Буџет је реалан и сигуран сам да ће бити остварен. Водили смо рачуна да сви корисници буџета  могу нормално да функционишу. За израду планова и пројеката издвојили смо 15,5 милиона динара. У комуналну делатност биће уложен 41,1 милион динара, а најзначајнији пројекат је реконструкција водозахвата Голубац где смо планирали замену цеви профила 80 мм цевима профила 160 мм. Тако бисмо корисницима могли да испоручујемо дупло више воде. Други важан пројекат је наставак изградње колектора за пречишћавање отпадних вода и у шта ће бити уложено 20 милиона динара. За развој пољопривреде издвојили смо 20,1 милион динара – каже Раде Грујић, председник Општине Крупањ.

Највише новца намењено је за изградњу путне инфраструктуре. У изградњу путева у месним заједницама и улица и тротоара у граду биће уложено 104 милиона динара.

– За сређивање локалних путева у месним заједницама преко ЈП “Пут” уложићемо још 20 милиона, за социјалну заштиту издвојили смо 13,5, а за заштиту животне средине 11,5 милиона динара. Наставићемо улагање у спортску инфраструктуру, а помагаћемо и рад спортских клубова за шта смо планирали 13 милиона динара. У побољшање здравствене заштите уложићемо 8,2 милиона динара – истиче Грујић.

Према његовим речима, општина је спремна и да учествује на свим конкурсима које расписује републичка влада и међународни донатори за суфинансирање изградње инфраструктурних објеката, као што су то и до сада радили, јер за то имају спремне пројекте.

В. Ст.

Категорије
Подели чланак

Коментари

Wordpress (0)
Disqus ( )