ФК ЛОЗНИЦА – Представљен нови тренер

ФК ЛОЗНИЦА – Представљен нови тренер

loznica prvi tim

У уторак је у просторијама ФК Лозница одржана конференција за новинаре на којој је представљен нови шеф стручног штаба Саша Николић, некадашњи селектор кадетске репрезентације Србије и тренер Железника, Напретка, Баната, Инђије, Бежаније, Радника, Вардара, Локомотиве из Пловдива и других клубова.

Председник клуба Зоран Грујичић рекао је да се Лозница после двадесетак година поново нашла у прволигашком друштву и да је у јесењој сезони остварила завидан резултат за шта велике заслуге има досадашњи шеф стручног штаба Душко Обадовић. Циљ је пласман међу осам екипа и стварање стабилног лигаша.

– На седници Управног одбора анализирали смо резултате у првом делу сезоне. Углавном смо задовољни, али сматрамо да односи стручног штаба и играча нису били баш најбољи, да је дошло до обостраног засићења и једногласно смо донели одлуку да не наставимо сарадњу са Душком Обадовићем.  Желимо да кренемо у реформу клуба на свим нивоима и ова одлука донета је у том циљу. Трагали смо за новим шефом стручног штаба који ће се поклопити са нашим амбицијама када је пласман екипе у питању. Желели смо да то буде тренер ван нашег града како бисмо атмосферу у екипи подигли на још виши ниво. Одлучили смо се за Сашу Николића, тренера са професионалном лиценцом, искусног стратега који може да одговори нашим захтевима. Наравно, неопходно је и да освежимо играчки кадар, а морамо и да ојачамо Управни одбор, да га допунимо новим људима који могу да помогну клубу. Треба нагласити и изванредну сарадњу са локалном самоуправом чију пуну подршку имамо и очекујем да она у наредном периоду буде још боља – истакао је Грујичић.

Нови шеф стручног штаба Лознице Саша Николић нагласио је да му је част и задовољство што се управа клуба определила за њега и, како је рекао, убеђен је да их неће разочарати.

– Верујем да ћемо успети да остваримо циљ. Срећан сам што сам дошао у фудбалски град какав је Лозница, у клуб који има дугу традицију и  који је изнедрио много добрих фудбалера и тренера. Верујем да ћемо играти добро и остварити резултат који се од нас очекује. Хвала Душку Обадовићу на добром раду, успео је да оствари добре резултате и потрудићу се да наставим тамо где је он стао – рекао је Николић у свом првом обраћању лозничким новинарима.

Према његовим речима, добро познаје екипу Лознице. Неке играче је тренирао, неке зна из других клубова и сматра да ће у сарадњи са управом направити добру селекцију фудбалера.

– Видео сам много добрих играча. Сигуран сам да ова екипа има велики потенцијал и верујем и да без довођења појачања можемо да останемо у лиги. Верујем у овај играчки кадар и људе који воде клуб и убеђен сам да ћемо остварити циљ. Било би добро да се појача конкуренција у тиму, да за сваку позицију конкуришу два играча који ће се борити за своје место у тиму. Волео бих да остану играчи који су јесенас поднели највећи терет. Уз пар добрих појачања, не би требало да буде проблема у пролећном делу сезоне. Волим пас игру, љубитељ сам високог пресинга и желим да овај тим игра офанзивно.Очекује нас изузетно тешка борба за опстанак, сваки бод, сваки гол биће врло битни. Желим да Градски стадион и даље буде неосвојива тврђава, али неопходно је и да доносимо бодове са гостовања како бисмо се нашли у мирној зони. Лепо је играти пред бројном публиком какву има Лозница. Морамо да им узвратимо добрим играма. Овде публика воли и познаје фудбал и биће у пуном смислу наш дванаести играч – поручио је Николић.

Грујичић је додао да је жеља управе да подмлади екипу, али не по сваку цену и да ће се потрудити да доведу добре играче, али не да би их имали што више на броју, већ само оне фудбалере који су им потребни.

Николић је рекао да је припремио план рада и да ће припреме почети 18. јануара наредне године. До почетка пролећног дела сезоне Лозница ће одиграти шест  контролних мечева.

В. Ст.

Категорије
Подели чланак

Коментари

Wordpress (0)
Disqus ( )