СКУПШТИНА ГРАДА – Усвојен буџет

СКУПШТИНА ГРАДА – Усвојен буџет

skupstina

Одлуком Скупштине града планирани приходи у градском буџету за наредну годину износе 2,1 милијарду а расходи 2,2 милијарде. За 23 капитална пројекта планирано је 351,4 милиона динара. Одборници су расправљали и о програмима пословања осам јавних предузећа и десет установа и организација

Са 39 гласова, остали су били уздржани, одборници Скупштине града су у среду у првом делу скупштинског заседања усвојили буџет града за наредну годину. Планирани приходи износе 2,1 милијарду а расходи 2,2 милијарде. Средства за финансирање буџетског дефицита од 55,8 милиона динара и издатака за отплату главнице дуга од 20,79 милиона динара обезбедиће се од продаје финансијске имовине у износу од 8,6 милиона, примања од задуживања у износу од 22 милиона и од пренетих неутрошених средстава. Планирана средства за образовање износе 280 милиона, за социјалну заштиту 176,5 милиона динара, за месне заједнице 35 милиона, спортским клубовима и удружењима 47 милиона динара, за накнаде штете за  уједе паса и елементарних непогода 20 милиона динара. Планирана су средства за 23 капитална пројекта за која ће бити издвојено 351,4 милиона динара.

– Морамо да покажемо озбиљност у смислу спремности да учествујемо у суфинансирању неких пројеката који ће сигурно бити реализовани у наредној години. У току је реализација пројекта изградње приступног пута до вишенаменског центра у Тршићу који финансира Министарство туризма и трговине у износу од двадесет  милиона динара уз учешће и локалне самоуправе. За израду пројектне документације планирана су 32 милиона динара и та средства ће бити усмерена преко ЈП „Урбоплан“, за одржавање путева планирано је 135 милиона динара и ту ће знатан део бити урађен кроз заједничко финансирање са МЗ, односно заинтересованим грађанима – рекао је Зоран Томић, начелник Одељења за финансије и друштвене делатности.

В. Мићић

Цео текст можете прочитати у штампаном издању или на www.novinarnica.net

Категорије
Подели чланак

Коментари

Wordpress (0)
Disqus ( )