МЕЂУНАРОДНА БОКСЕРСКА РЕВИЈА У ЛОЗНИЦИ – Шаћири најбољи

МЕЂУНАРОДНА БОКСЕРСКА РЕВИЈА У ЛОЗНИЦИ – Шаћири најбољи

boks

Одавно једна боксерска ревија није окупила толико гледалаца као што је то било прошле суботе у Лозници. Око хиљаду љубитеља “племените вештине” било је у прилици да ужива у квалитетним мечевима на лозничком рингу. Прва међународна ревија у Лозници окупила је боксере из шест земаља – Србије, БиХ, Црне Горе, Словеније, Хрватске и Румуније. Пре почетка  мечева пригодан програм извели су чланови фолклорне секције, а химну Србије извела је група певача КУД “Караџић”. Ревију је отворио Драган Павловић, члан Градског већа  који је, имеђу осталог, рекао да град Лозница подржава овакве манифестације и да се нада да ће турнир постати традиционалан.

– Ово је још једна потврда да је бокс у нашем граду један од најзначајнијих  спортова. Лепо је на окупу видетуи такмичаре из више земаља и верујем да ће овакве ревије допринети популаризацији бокса и његовом враћању на стазе успеха какве је имао раније. Надам се да ће заживети и екипно такмичење – рекао је Павловић.

Одржано је четрнаест борби у конкренцији пионира, школараца, јуниора и сениора. Правду на рингу делиле су судије из свих земаља учесница.

Код пионира Един Суљић (БК Лозница) био је веома убедљив против Недељка Срећкова (Шајкаши). Показао је сав свој раскошан таленат. Индир Врачић (Лозница) је био равноправан у мечу са Леонардом Јакупијем, али судије су победу доделиле боксеру из клуба Светомир Белић. Лозничанин Растко Симић је још једном потврдуио да је велика боксерска нада. У одличној борби победио је Зорана Срећкова (Шајкаши).

Жестока борба виђена је у мечу између Јасмина Хајдуковића (Бих) и Дамиана  Апетреиа (Румунија). Није било победника као и у борби између Дарије хаџић (Лупус)  и Јелене Зекић (Шајкаши). Кристијан Дробњак (Црна Гора) савладао је у веома добром мечу Андреиа Николескуа (Румунија). Одличан меч одбоксовали су Милован Секуловић (Црна Гора) и Денис Флореа (Румунија). Победа је заслужено припала Црногорцу.

У наставку ревије наступили су сениори. Борци се нису штедели. Било је вештих ескиважа, прецизних удараца, велике борбености што је одушевљена публика знала да награди бурним аплаузима.

Репрезентативац Србије Себастијан Шаћири био је прејак за младог Румуна Адриана Сорина. Показао је само делић онога што уме, али и то је било довољно за брзу победу. Противника је савладао техничким нокаутом у првој рунди. Занимљиву борбу водили су Лозничанин Иван Рашевић и Филип Потуровић из Хрватске.  Рашевић је за нијансу био бољи и судије су му доделиле победу.

Лазар Станојевић (Лазаревац) и Михаел Југовић (Хрватска) водили су бескомпромисну борбу свих девет минута. Боксери нису узмицали. Размењено је много тешких удараца. Био је то сјајан меч у коме је победа заслужено припала Станојевићу.

Милан Тошић (Лозница) савладао је Јасмина Исенија (Словенија) већ у првој рунди. Томић је кренуо силовито. Словенац је био два пута у ногдауну после чега је уследила предаја.

Веома борбени били су Богдан Малић (Раднички) и Ермин Авдић (БиХ).  Нешто више показао је Авдић.

После седам месеци паузе у рингу се поново нашао Лозничанин Љубан Видовић, овог пута у дресу Лазаревца, и у одличном мечу победио је Луку Пртљачића из Хрватске. Била је то жестока борба два добра боксера.

У последњој борби састали су се репрезентативац Србије Владимир Влајић и Венко Аљаж из Словеније. Меч је подигао на ноге лозничку публику. Пљуштали су ударци све три рунде. На крају победа је заслужено припала Влајићу који је још једном показао да је један од најбољих боксера у Србији.

За најбољег боксера проглашен је Себасијан Шаћири, најбољи техничар је Един Суљић, најбољи домаћи боксер је Владимир Влајић, најбољи страни борац Венко Аљаж, а најбољи пар Станојевић – Југовић.

Сви учесници су били одушевљени атмосфером у хали “Лагатор”. Истичу да је ово била добро организована и лепа боксерска представа и верују да је публика уживала у мечевима, ако не у вештини, онда у борбености. Никола Оларевић, тренер БК Борово из Вуковара, Заим Имановић, председник БС Федерације БиХ, Драган Ђуричковић, селектор репрезентације Црне Горе и Михаел Јон судија из Румуније најавили су долазак њихових такмичара на ову ревију и догодине. Надају се да ће прича о покретању међународне боксерске лиге бити завршена ускоро, јер је то, како кажу, спас за бокс на овим просторима.

Александру Рисимићу, председник БК Лозница, каже да је презадовољан квалитетом ревије.

– Неколико мечева било је на високом нивоу. Важно је да се публика вратила у дворану и да је имала шта да види. Верујем да ће ова ревија постати традиционална – рекао је он.

Пре почетка манифестације одржана је редовна годишња Скупштина БК Лозница. Извештај о раду и план за наредну годину усвојени су једногласно.

В. Ст.

Категорије
Подели чланак

Коментари

Wordpress (0)
Disqus (0 )