ГРАДСКО ВЕЋЕ – Усвојен предлог буџета

ГРАДСКО ВЕЋЕ – Усвојен предлог буџета

Gradsko vece

Градско веће Града Лознице прихватило је предлог одлуке о буџету града за 2016. и предлог програма пословања за сва јавна предузећа и установе за наредну годину и упутило их на усвајање Скупштини града Лознице која ће бити одржана 16. децембра.

Највећи део прихода за 2016. годину планирано је да се обезбеди кроз различите таксе и порезе за правна и физичка лица, али и путем трансферних средстава у износу од 510-512 милиона динара, који се остварују кроз финансирање са републичког нивоа. Расходна страна буџета највише ће се усмеравати ка финансирању обавезних активности редовног одржавања локалне путне мреже, али и за инфраструктурне пројекте за које ће бити опредељена значајна средства. У оквиру тих пројеката планирана је реализација друге фазе реконструкције Дринске улице, изградња водовода и канализације и постављање две трафо станице на Лагатору. Одређена су и средства за израду пројекта детаљне регулације, како би се максимално смањили рокови за добијање дозвола.  Предлог новог буџета града прошле седмице био је на јавној расправи у градској управи, чиме је омогућен директан увид у овај финансијски акт града. Он је усаглашен са Законом о буџетском систему Србије и проценама о годишњем бруто друштвеном производу и инфлацијом.

Градско веће је у току дводневног заседања усвојило и информацију о деветомесечном пословању јавних предузећа, установа и организација града Лознице.

Категорије
Подели чланак

Коментари

Wordpress (0)
Disqus ( )